Postverket (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Lindelöw pocket
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
Ny utg. /
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Einar Heckscher
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Post office
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
124 g
SAB
Heq.01=c
ISBN
9789188144591

Postverket

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2004-02-01
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Carles Bukowskis alter ego Henry Chinaski börjar som brevbärare och blir kvar på posten i många år. Originalen bland arbetskamraterna, travbesöken, förmännen, spriten, kvinnorna, allt drabbar honom med full kraft. Som femtioåring säger Charles Bukowski upp sig och på tre veckor skriver han denna bok - Postverket. Oemotståndligt. Ett slag i mellangärdet. Denna hans debutroman från 1971 är en klassisk roman, där den amerikanska drömmen krackelerar. Sin första novell fick han publicerad i en tidskrift när han var tjugofyra år. Själv dog Charles Bukowski 1994, sjuttiotre år gammal, i Kalifornien där han också växte upp.

I det nyskrivna efterordet skriver journalisten och författaren Nina Lekander om: "snuskhummern, underdogen, rebellen, fylleristen, den amerikanska mardrömmens bryska krönikör och självbiografen som skriver som han typ talar."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Postverket
  2. +
  3. Kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnor av Charles Bukowski (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Postverket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Med en cynisk men komisk skildring av arbetet på...
    Angelica, 30 september 2013

    Med en cynisk men komisk skildring av arbetet på postverket målar Bukowski med denna debutbok upp en bild om att överleva ett arbetarklassliv. Det är rå och skär sanning och går gott ihop med det där dekadenta whiskyglaset i den söndersuttna fåtöljen, eller bara på tåget på väg till studierna - för visst känner även vi fattiga studenter oss som samhällets bottenskrap ibland. Med Bukowski kan vi hantera vår situation via tragikomiken. En bok för den liberala och samhällskritiska. Ett behagligt tidsfördriv.

  2. Bukowskis bästa roman!
    Razorlight, 9 augusti 2007

    Vi får följa Charles Bukowskis alter ego Henry Chinaski i hans liv. Billig whiskey, aldrig råd att betala hyran och så jobbet på postverket. Boken handlar om en värld som är smutsig, mörk och hård. En värld som många i Sverige inte vet mycket om. Boken är mycket bra rakt genom, men kan i bland kännas som en återupprepning, mycket läsvärd dock.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Charles Bukowski

Övrig information

Charles Bukowskis debutroman Postverket, om hans alter ego Henry Chinaski, om elva års jobb på posten, om livet som brevbärare, människorna bakom brevlådorna, hundarna, galningarna, hästkapplöpningarna, brudarna och om Allt som gör livet värt att leva. När Bukowski slutade på Posten 1970 satte han sig ner i tre veckor, skrev Postverket och blev författare.