Helt overkligt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2021-08-26
Förlag
Speja Förlag
Medarbetare
Söderberg, Li (form)
Dimensioner
206 x 144 x 17 mm
Vikt
372 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188167682

Helt overkligt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-08-26
141
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Helt overkligt är en mycket stark bok. Texten är rak, ärlig och skriven utan krångligheter. En svår uppgift när texten bokstavligen handlar om det existentiella. Jag lyfter på hatten och säger läs!" Lektör Annika Övermyr i BTJ-häftet nr 20, 2021.

"Jag önskar att du dör."

Orden ekar i Maltes huvud. Han kan inte få bort dem. Och han kan inte ta tillbaka orden.

Precis efter skolavslutningen är Maltes brorsa med om en olycka och hamnar i koma. Föräldrarna mer eller mindre bor på sjukhuset, men Malte vill inte följa med. För tänk om det var hans fel att olyckan hände? Eftersom han sa det han sa till storebror

Allt känns helt overkligt. Maltes enorma skuldkänslor gör att han har svårt att prata om det som har hänt. Men kanske finns det en lösning. I drömmen når Malte nämligen sin bror och kanske kan de tillsammans fixa allt igen?

Helt overkligt är en känslosam och ärlig skildring av så svåra saker som sorg och skuld. Den väcker också flera frågor. Varför gör Malte som han gör? Vems fel är det att det hemska händer? Varför reagerar människor så olika? Hur påverkas vi av våra drömmar? Och kan det komma någonting bra ur skuldkänslor?

Jonatan Järvi är en kritikerrosad barnboksförfattare. Hans första barnbok Rosengårdskungen utkom 2015. Sedan följde Pojken med hundögonen och så Pojken i paddan och jag, som nominerades till Barnradions bokpris 2018. Järvi skriver även för vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Helt overkligt
  2. +
  3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Helt overkligt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin, modig och viktig
    Marias bokhylla, 9 mars 2022

    Malte kommer inte alls överens med sin storebror. Det verkar som de bråkar om allt möjligt och aldrig kan hålla sams. Innan skolavslutningen skriker Malte att han önskar att Lukas dör, och han svarar att då skulle han i alla fall slippa Malte.

    Så när Lukas råkar ut för en olycka och hamnar i koma vet inte Malte riktigt vad han ska ta sig till. Så här skulle inte sommarlovet bli. Mamma och pappa är mer på sjukhuset än i torpet, och Malte vill inte följa med. Det är så läskigt och tänk... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner