Bortrövad : en berättelse om tomtar, älvor och troll (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2020-10-30
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Originaltitel
Bortrövad - En berättelse om tomtar, älvor och troll
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form)
Illustratör/Fotograf
Emily Ryan, Madeleine Sarin
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
482 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188187956

Bortrövad : en berättelse om tomtar, älvor och troll

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-10-30
189
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Valters lillasyster Tova försvinner spårlöst på en marknad. Valter hade lovat sin far att ta hand om henne men tappar bort henne i folkmassorna. När marknaden stänger för kvällen finns det inte ett spår av Tova någonstans, förutom hennes blå hårband som hittas på marken.

Valter känner att det är hans fel att Tova är borta. Desperat söker han upp en spåkvinna för att få hjälp med att hitta sin lillasyster.Det spåkvinnan berättar för Valter har han först svårt att tro på men eftersom han inte ser någon annan utväg beger han sig till slut in i den djupa skogen, alldeles ensam, för att hitta Tova.

I skogen råkar Valter ut för skrämmande händelser - och varelser som han aldrig i sin vildaste fantasi hade trott existerade. Gång på gång hindras han i sitt sökande efter Tova. Kommer han någonsin att finna henne?

Följ med på ett fartfyllt och stundtals farligt äventyr i den djupa skogen där Valter och Tova inte bara råkar ut för svårigheter och mystiska väsen, utan också får hjälp från oväntat håll.

Bortrövad är en historia som utspelar sig för 100 år sedan. På den tiden var våra nordiska väsen mer levande för såväl barn som vuxna. Men framför allt är Bortrövad en berättelse om vänskap mellan barn från olika världar som aldrig hade mötts om inte Valter hade begett sig in i skogen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortrövad : en berättelse om tomtar, älvor och troll
  2. +
  3. Jakten på norrskenet : en juldeckare i 24 kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på norrskenet : en juldeckare i 24 kapitel av Eva Hildén (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bortrövad : en berättelse om tomtar, älvor och troll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En magiskt trollbindande läsupplevelse
    Gullis lästips (Rönninge), 4 maj 2021

    Följ med på en fartfyllt och spännande äventyr som tar dig på en resa över stock och sten långt in i den djupa skogen som är fylld av tomtar, älvor, troll och andra väsen.

    "Bortrövad - En berättelse om tomtar, älvor och troll" är en historia som utspelar sig för 100 år sedan. På den tiden var våra nordiska väsen mer levande för såväl barn som vuxna.

    Det här är en trollbindande läsupplevelse med övernaturlig spänning fylld med olika mystiska väsen som synliggörs med färgstark... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Ocklind

  • Laima och den besynnerliga fegheten

    Anna Ocklind

    Laima och den besynnerliga fegheten berör trafficking och prostitution men är också ett invecklat kärleksdrama där mötet mellan människor med olika bakgrunder är det centrala. "Du har mitt ord på att hon kommer hem om ett år", sa Oleg ti...