Jag ger dig solen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2016-05-18
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Översättare
Emö Malmberg
Originaltitel
I'll give you the sun
Medarbetare
Kelly, Jennifer (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
222 g
SAB
uHce
ISBN
9789188279019

Jag ger dig solen

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-05-18
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    69
Visa alla 1 format & utgåvor
Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre måla av världen i sitt skissblock än leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vågorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras. Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen.

Jag ger dig solen är en sprakande berättelse om himlastormande kärlek och mörka hemligheter, om sprudlande kreativitet och bråddjup sorg. En bok som inte liknar någon annan, av Jandy Nelson författaren till Himlen börjar här.

"Läs den för alla kärleksförklaringar - från besvarad till obesvarad såväl som från barn till förälder /.../ Nelson hjälper mig att formulera vad jag känner för mina små. Och inte minst för min egen mamma."
Nina Marjavaara, Tranås Tidning

"Men mest älskar jag hur den här pratar om konst och hur inspirerad den gjorde mig. Jag har inte skrivit särskilt mycket i år av massa anledningar, men plötsligt är jag så taggad på det. Och är inte det den bästa komplimang en bok kan få?" Som en spegelboll
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag ger dig solen
  2. +
  3. Warriors 1. Det svåra valet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Warriors 1. Det svåra valet av Erin Hunter (kartonnage).

Köp båda 2 för 237 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Jag ger dig solen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin skildring av relationer
    BiblioteKarin, 31 juli 2020

    Jag tyckte om den här boken som skildrar uppväxt och relationer på ett fint sätt. För mig blev upplägget med de två berättarrösterna och tidshoppen lite rörigt. Jag tror att jag tyckt ännu mera om berättelsen om den skrivits som en rak historia i tid och handling. En del av energin när jag läste gick åt till att fundera på vem som berättar och när hände det här.

  2. Ny favorit!
    Nerd, 1 december 2019

    Fantastisk bok om syskon och familjerelationer och om att hitta sig själv. Kunde inte lägga ner den förrän sista sidan var läst. Otroligt bra skriven och rekommenderar den starkt!

  3. Poetisk ungdomsbok som lätt kan relateras till
    Lotta, 26 april 2017

    Jag, 18 år, älskade denna boken. Fint språk och relaterbar för många skulle jag kunna tänka mig! Köp den till någon som uppskattar en bra bok.

  4. Fantastisk!!
    Jonna, 7 januari 2017

    Detta är min bästa bok genom tiderna<3. Kommer för alltid vara beredd att köpa Jandy Nelsons kommande romaner. Rekommenderar den till alla jag känner.

  5. Fantastisk bok
    Saga, 6 augusti 2016

    Älskar denna boken den är så levande, skör och fantastiskt romantisk. Det går inte att lägga ifrån sig den och den är minst lika bra som Jandy Nelsson (författaren)s första bok (Himmlen börjar här).

  6. Att söka och hitta sig själv
    Christine Ljungblad, 4 augusti 2016

    Välskriven och omtumlande. Syskonrelationen som sätts på spel. Bristen på kommunikation. Osäker på vem man vill vara och är. En bok för alla som är i tonåren eller har varit där!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Jandy Nelson