Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Motståndstrilogin (del 1)
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2018-01-16
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
216 x 145 x 32 mm
Vikt
628 g
SAB
Hc
ISBN
9789188545732

Blodlokan

(31 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-01-16
89
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Ruskigt spännande historia." - Lotta Olsson, DN

"En tät psykologisk thriller som är helt omöjlig att lägga ifrån sig." - Damernas Värld

"Det var längesen jag läste en så här bra psykologisk spänningsroman. Att Palmemordet utgör en del av handlingen är förstås bara ett plus." Mattias Edvardsson, författare

Kvinnan på tåget möter Millennium i ny storslagen spänningstrilogi.
Psykologisk thriller om den lilla människans kamp mot makten


Fantastiska personskildringar och skickligt uppbyggd spänning! Jag läser med andan i halsen och hjärtat i handen. - Camilla Läckberg

Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början går allt nästan för bra: kaféjobbet byts mot en anställning på pr-byrå och det torftiga rummet i förorten ersätts av en lyxig lägenhet på Östermalm.
Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt men vem? Och till vad?

I MOTSTÅNDSTRILOGINskildrar Louise Boije af Gennäs en ung kvinnas kamp mot det etablerade maktmaskineriet. Det är en nervkittlande lek med verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar och där sanningen kan komma att förändra allt.

Louise Boije af Gennäs är författare och dramatiker. Hon har gett ut nio romaner och varit medskapare till svt:s stora succé Rederiet. Hennes pjäser har spelats på Dramaten och Stadsteatern, och hennes romaner har blivit moderna klassiker för läsare i alla åldrar. Med Blodlokan, som är den första delen i motståndstrilogin, byter Louise Boije af Gennäs genre och skriver för första gången en samhällskritisk, psykologisk thriller med stark koppling till verklighetens många ouppklarade svenska »affärer«.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blodlokan
  2. +
  3. Skendöda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skendöda av Louise Boije Af Gennäs (inbunden).

Köp båda 2 för 152 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Blodlokan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst hyfsad thriller
    @bettan_bokprataren (Örebro), 22 maj 2019

    Spännande, lättläst thriller med starka politiska influenser.

    En psykologisk konspirationsthriller, där något otäckt ruvar i maktens korridorer.
    Läs mer om vad jag tycker på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/05/blodlokan-louise-boije-af-gennas.html

  2. En riktig bladvändare!
    Marie Ahlberg, 28 november 2018

    En riktig bladvändare! Jag kunde inte sluta läsa, utan det blev en sträckläsning på ett par dagar över helgen. En skön Stockholmsskildring, spännande intrig och härligt tempo.

  3. Hittar inte rätt
    Anni, 3 augusti 2018

    Till skillnad från i författarinnans vardagsrealistiska romaner så kommer hon inte alls till sin rätt när hon försöker sig på deckargenren. Språkligt ligger hon så långt under sin nivå att jag förmodar att det är ett avsiktligt drag att skriva enkelt och lättillgängligt som spårat ur. Handlingen är förvisso spännande, men så orealistisk att man ändå inte fångas av den. Jag tilltalas inte heller av de insprängda utdragen ur tidningsartiklar, då hon inte lyckas få till en trovärdig balans mella... Läs hela recensionen

  4. Pockethexan recenserar Blodlokan
    Pockethexan, 10 juli 2018

    Grattis Bookmark förlag jag verkligen älskar Louise Boje af Gennäs Blodlokan den får ett stort "HI!" =5-a
    Den stora överraskningen för mig som aldrig läser baksidestexten på de böcker jag läser är att det här är den första delen av en trilogi. Jag blev riktigt glad när jag läste att det och då kanske vi kommer att få svar på fler av de lösa trådar som aldrig det inte blev någon lösning på.

    Bokens huvudperson är Sara som kommer till Stockholm från Örebro. Hennes pappa har dött i... Läs hela recensionen

  5. Amatörmässig deckare med viss spänning.
    Lars, 12 maj 2018

    Boken är spännande av och till men språkligt och struktur första terminen på en skrivarkurs.
    Skulle jag betalt för boken skulle jag bli besviken. Kommer ändå läsa fortsättningen enligt samma logik som man följer en halvdålig tvserie.

  6. Spänning

    En välskriven spännande och samtida berättelse. En blandning av fiction och verkliga händelser gör att läsningen är ett sant nöje. Längtar redan efter uppföljaren.

  7. Jättebra!
    Viktoria, 22 februari 2018

    Ser verkligen fram emot fortsättningen! Mycket spännande och intressant story! Väldigt kul att läsa en bok som utspelar sig i nutid.

  8. Skrämmande,rolig,otrolig
    Ingegerd Birgitta Johansson, 12 februari 2018

    Min man som fick boken var mycket nöjd och gav den högt betyg, 4-5. Jag har precis börjat läsa den och jag tycker om det jag läser. Mycket bra språk, berättelsen har ett flyt trots en del tillbakablickar. Det finns hela tiden en underton av fara även i vardagliga situationer, t ex när huvudpersonen åker tunnelbana och ser, ja,vem då?

  9. Bok
    Ellinor Sahlin, 12 februari 2018

    Fantastisk läsning, lite jobbig bara för man kan inte sluta .
    Måste sträckläsa, nu väntar jag på nästa bok.
    Högsta betyg på Boken

    Ellinor

  10. Lysande läsning som fångar
    Anna Lumen (Stockholm), 30 januari 2018

    Superbra första bok i Motståndstriologin. Boken fångar en och engagerar. Äntligen någon som reagerar på rättsrötan i Sverige; dvs. att ingen politiker står till svars för något och allt dubbelspel! De dolda men alltför vanliga våldtäkterna mot barn, där ingen döms. Lite långsam i starten men sen blir den het - och otäck. Psykologisk triller laddad med fakta. Helt fantastisk! Jag kan inte vänta på att få läsa del 2 nu¿ snälla släpp den snart! /Sanna Ehdin

  11. Oliviasdeckarhylla
    Oliviasdeckarhylla, 18 januari 2018

    Blodklokan är verkligen en spännande och mycket välskriven historia. Språket är enkelt men emellanåt ganska övertydligt, till exempel när det gäller känslor och humör. En stor del av boken består av tidningsartiklar, som är autentiska, och handlar om svenska mystiska och mörklagda hemligheter så som mordet på Palme, Cats Falck osv. Artiklarna är både intressanta och ibland lite långrandiga.

    Jag tycker mycket om känslan i Blodlokan. Det är en mystisk, mörk och obehaglig känsla och ja... Läs hela recensionen

  12. Betyg: 5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 16 januari 2018

    Den här boken, Blodlokan, är den första delen i den planerade Motståndstrilogin.

    Jag har läst flera böcker tidigare av Louise Boije af Gennäs. Bland annat så har jag läst hennes tidigare trilogi, som utspelar sig under millenniets första årtionde. Man får följa några vänner genom dom åren, och samtidigt så får man följa utvecklingen i världen. Alla tre böckerna är otroligt bra, och jag rekommenderar verkligen den bokserien. Här är mina recensioner av dom böckerna: Högre än alla himl... Läs hela recensionen

  13. Kuslig, spännande och välskriven
    Kaffeläsaren, 16 januari 2018

    Sara lämnar hemstaden Örebro för ett jobb i Stockholm. Med sig har hon katten Simåns. Hon hyr ett litet rum i en förort hos den mystiska damen Siv. Den där hemska natten hemma i Örebro, gör hon allt för att glömma.
    Blodlokan är den första delen i den nya serien Motståndstrilogin. Författaren sätter ribban högt redan från början, vilken bra start på en ny serie! Jag får hela tiden en lite olustig och kuslig känsla när jag läser boken, allt går lite för bra för Sara, det är lite för tillrät... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Louise Boije Af Gennäs