Vem är du? : den moderna forskningen om Big Five (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2020-09-14
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
218 x 146 x 20 mm
Vikt
394 g
SAB
Doga
ISBN
9789188589828
Vanliga sökord
personlighet

Vem är du? : den moderna forskningen om Big Five

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-14
238
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Genom att lära känna din egen och andras personlighet kan livet på många områden bli både bättre och lyckligare. Men går personlighet verkligen att mäta?

Personlighetstester är mycket populära men deras vetenskaplighet har på goda grunder ifrågasatts. Psykologiforskarna Petri Kajonius och Anna Dåderman berättar i Vem är du? om den senaste forskningen på området och om Big Five-modellen som på vetenskaplig grund utklassar andra modeller för att mäta personlighet. Den utgår från att alla människor präglas av fem huvudsakliga personlighetsdrag som påverkar våra känslor, tankar och beteenden.

I Vem är du? ges en översikt över den senaste forskningen inom personlighetspsykologi och förklaras hur Big Five-modellen kan tillämpas såväl privat som professionellt. Boken riktar sig till dem som söker vetenskapliga grunder för att förstå personlighet, hur denna kan mätas och hur resultatet kan användas vid rekrytering och för att utveckla mellanmänskliga relationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vem är du? : den moderna forskningen om Big Five
  2. +
  3. Hög på livet: Den moderna forskningen om psykedelika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hög på livet: Den moderna forskningen om psyked... av Petri Kajonius, David Sjöström (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vem är du? : den moderna forskningen om Big Five. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gedigen bok om personlighet
    Jonatan, 17 januari 2022

    Intresseväckande, välgrundad i forskning, lättläst och inte onödigt lång. En bra bok om personlighetsmätning generellt och om varför femfaktormodellen är det bästa ramverket för detta. Mycket läsvärd!

  2. Väldigt inspirerande
    Rawad Yonus (Skövde), 2 november 2020

    Den bästa gåvan jag kan ge mig själv är att veta det.
    Kunskapen i den här boken har hjälpt mig att göra det på ett sätt som jag inte förväntade mig.
    Stor tack för det.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

  • Hög på livet: Den moderna forskningen om psykedelika

    Petri Kajonius, David Sjöström

    Forskningen är ännu i sin linda, men i studie efter studie visar sig hallucinogena substanser kunna lindra depression, beroende och trauma. Ämnen som psilocybin och DMT, vilka förekommer naturligt i vissa svampar och plantor, ser ut att kunna bidr...

  • Gärningsmannaprofilering : personlighetens betydelse för utförandet av brott

    Anna Dåderman, Petri Kajonius

    Gärningsmannaprofilering syftar till att ta reda på vem som har begått ett brott och bygger på antagandet om att gärningspersonens personlighet avspeglas i utförandet av gärningen. I denna bok beskrivs klassiska teorier om gärningsmannaprofilering...