Mysteriet bland höghusen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2019-03-14
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Kvarnström Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Tina Landgren
Dimensioner
210 x 210 x 10 mm
Vikt
246 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613431

Mysteriet bland höghusen

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-14
138
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vems är nallen som ligger i pölen?
Det ska Vilhelm ta reda på!
Men innan han hinner, vill andra barn leka med nallen.
De vill leka begravning. Vad ska Vilhelm göra nu?

Sagt om boken:
Med "empati som ledstjärna" gör Helen Forss författardebut med en tänkvärd och läsvärd, varm och ömsint berättelse som är baserad på en verklig händelse. // Här finns många tankar och känslor att diskutera med barnen. När Vilhelm inte längre står ut med den burdusa lek som Lilla grå blir utsatt för tar han saken i egna händer ... //. Tina Landgrens uttrycksfulla illustrationer är vardagsrealistiska, har drag av serieteckning och kompletterar texten väl.
Maria Nestorzon, BTJ

Det här är en genomtänkt och fin berättelse för de små barnen (bilderbok 3-6 år). Den har fina illustrationer och innehåller en berättelse som slutar bra. Hur är man modig när kompisarna tänker fel? Hur räddar man något eller någon man tycker om och tycker är viktig.
Barnboksbloggen

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mysteriet bland höghusen
  2. +
  3. Farmors hattar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Farmors hattar av Rafaela Stålbalk Klose (inbunden).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mysteriet bland höghusen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin och inkluderande bok

    Philip 8 år:
    Jag tycker att det är en bra bilderbok. Den handlar om en pojke som heter Vilhelm. Han hittar en nalle i en vattenpöl. Ingen saknar nallen. Vilhelm sätter upp lappar om nallen men ingen ringer. Vilhelms kompis Alina slänger ut nallen från balkongen och hon knyter ett hopprep runt nallens hals och hon är ganska dum. Säger att nallen är skruttigoch hon begraver nallen. En flicka och hennes pappa kommer och hämtar nallen. De har sett Vilhelms lapp. Vilhelms mamma hittar nallen i... Läs hela recensionen

  2. Inkluderande, normkreativ och fin!
    @barnbokstips, 3 maj 2019

    Jag och 6-åringen har läst "Mysteriet bland höghusen" av Helen Forss och Tina Landgren. Vilhelm hittar en borttappad nalle när han är ute med sina mammor och bestämmer sig för att hitta ägaren. Han sätter upp lappar i området men ingen ringer. När Vilhelms kompis Alina är hemma hos honom och leker är hon hårdhänt mot nallen och kastar ner den från balkongen. Några andra kompisar kommer och vill leka begravning med den. Vilhelm får till slut nog och även mod att säga ifrån och ta tillbaka nall... Läs hela recensionen

  3. Så mysig bok!

    Berättelsen tar sin början när Vilhelm tillsammans med sina två mammor hittar en nalle på marken utanför affären.
    Vilhelm visar direkt en omtänksam sida och tar vara på nallen. När han tänker på sin egen nalle förstår han hur ledsen ägaren måste känna sig nu när hens nalle är borta. Dagen därpå sätter han upp lappar och efterlyser ägaren. Under väntan så kommer en kompis på besök för att leka, som inte alls är lika rädd om nallen som Vilhelm.

    En detalj med illustrationerna som ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner