Smakens makt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2019-08-08
Förlag
Mondial
Medarbetare
Bylund, Johan (form) / Johansson Kukacka, Petter (form)
Dimensioner
216 x 146 x 15 mm
Vikt
327 g
SAB
Qca
ISBN
9789188671905

Smakens makt

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-08-08
249
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Varför äter och dricker vi som vi gör? Varför älskar vi att äta, men ser ner på smaken? Hur mycket av vår doft och smak är objektiv respektive subjektiv?

I Smakens makt betraktar Per Styregård vår tids ätande och drickande ur ett kulturellt och filosofiskt perspektiv. Genom att hämta inspiration från filosofin, mytologin och vetenskapen reder han ut aktuella frågor kring matens roll i våra liv och beskriver insiktsfullt de utmaningar som matkulturen står inför. Från egna matupplevelser på några av världens bästa restauranger, till streetfood som gett bränsle åt revolutioner och dignande julbord, guidar Styregård vår resa genom smakens värld och ger oss nya vinklar på de begrepp som formar vår matkultur idag.

PER STYREGÅRD är journalist och föreläsare, med specialistkunskap inom mat och dryck. Han är matskribent för Dagens Industri och har grundat den gastronomiska debattscenen Skafferiet. Per är också Food Workshop Manager på Openlab, där han driver projekt inom mat och hållbarhet, och är också programledare för podden Matlaboratoriet. Han har varit chefredaktör för Gourmet och White Guide.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smakens makt
  2. +
  3. Ekstedt grillar / Knep och hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekstedt grillar / Knep och hemligheter av Niklas Ekstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Smakens makt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trög
    Tord Turesson, 9 oktober 2019

    Föll för ett intressant ämne men var trög att läsa och föll inte mig i smaken. Mycket svävande på målet från det ena till det andra. Men det finns säkert de som tycker om boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Styregård

  • Det jäser på Noma i Köpenhamn

    Per Styregård

    Danska Noma rankades som världens bästa restaurang i fyra år. Sommaren 2015 petades de från tronen. Då utmanade kocken Rene Redzepi hela sin ide om vad en perfekt matupplevelse är. "Två timmars hårt minglande är äntligen över. Den 500 platser...