100 balla ställen i Köpenhamn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2019-04-11
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Mårtensson, Benny (form)
Dimensioner
180 x 112 x 14 mm
Vikt
278 g
SAB
Ndaz Köpenhamn.08
ISBN
9789188743367

100 balla ställen i Köpenhamn

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-04-11
158
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dejligt hygge och annat ballt i Köpenhamn

Lämna dina invanda spår och häng istället med Valle Westesson till 100 märkliga, vackra, coola, historiska eller kuriotiska ställen i vår närmaste huvudstad sett från Skåne.

På en pir vid en gammal skeppsdocka på Refshaleöen har till exempel några driftiga ungdomar byggt ett sommarcafé av gamla fönster, ett plåttak och några lastpallar. Av bara farten har de också gjort ett eget litet äventyrsbad av en klarröd plastrutschkana, en dränkpump och en vattenslang. Allt är väldigt skönt gör-det-självigt på detta café som bäst avnjuts med ett glas rosé och en skiva vattenmelon i handen. I en helt annan del av byen, på Østerbro, finns en offentlig toalett du inte får missa! Med sitt ciselerade koppartak och skulpterade tegel ser den ut som ett lusthus, eller ett litet, litet slott (trots att den har en soptunna avsedd för begagnade kanyler). Bland bokens övriga 98 ställen hittar du till exempel den äldsta biografen i Valby och en andelsägd simhall på Nörrebro.

Valle Westesson är komiker, författare, kulturproducent och regissör. Han har skrivit manus och medverkat i flera humorprogram för både tv och radio, däribland P3-programmet Hej domstol! . Valle har skrivit teaterpjäser för Malmö Stadsteater och regisserat SVT-serien Katsching lite pengar har ingen dött av . Han driver också kulturskeppet Blå Båten i Malmö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 100 balla ställen i Köpenhamn
  2. +
  3. En förvandlad stad : Stockholm förr och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt En förvandlad stad : Stockholm förr och nu av Karl Kadhammar (inbunden).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Valle Westesson

  • Snille & smak

    Kringlan Svensson, Valle Westesson

    Vad är det för mystisk bollformad varelse som stryker omkring i de norrländska skogarna? Hur gör man eget pulvermos och hur bygger man enklast ett utedass på balkongen? Och vad händer egentligen om man äter 300 gram mandel? I Snille & smak samlar ...

  • 100 balla ställen i Skåne 2023-2024

    Valle Westesson

    Nytt år, nya balla ställen! Valle Westessons omåttligt populära utflyktsguide gör succé år efter år. Nu ger vi ut den tolfte utgåvan av boken som sålt i cirka 50 000 exemplar. Guiden till Skånes balla ställen är tillbaka i ny tappning. Som vanligt...