Jul i krinolin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ulltunasviten (del 1)
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2020-10-07
Förlag
Lovereads
Originaltitel
Jul i krinolin
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
212 x 135 x 28 mm
Vikt
427 g
SAB
Hc
ISBN
9789188801807

Jul i krinolin

(45 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-07
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En oemotståndlig kärlekshistoria som sprakar av julstämning, godsaker och passion. Här möts "Jane Eyre", "Fröken Frimans krig" och "Chocolat"! December 1870: Den unga fattiga Lovisa Lind ska snart emigrera till Amerika, men först ska hon hjälpa till med konfekten på baron von Drevers spektakulära vinterbal. Förfärat märker hon att den vresige änklingen får hennes frusna hjärta att tina, och attraktionen verkar ömsesidig fastän hon bara är karamellkokerska. Över godsets mörka korridorer svävar både något romantiskt, något sorgset och något kusligt. Medan snön yr och kylan kopplar ett järngrepp om bygden dras Lovisa in i en hisnande karusell av alltmer mystiska hemligheter och omöjlig förälskelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jul i krinolin
  2. +
  3. Jul i rubinrött

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jul i rubinrött av Amanda Hellberg (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Jul i krinolin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mysig julbok!
    Hanna L, 14 juli 2021

    En mysig bok med en kavat hjältinna som kämpar för att få livet att gå ihop. Historien brinner till på ett härligt sätt när det visar sig att det finns ett andeväsen på godset där hon jobbar med en vinterbal.

  2. Kul i jul
    Kristina B, 25 januari 2021

    Avkopplande läsning i historisk miljö. Lättsam och lite kul. Ibland gick handlingen lite snabbt fram men det var nog OK. Härliga miljöer beskrevs

  3. Underbar historia!
    Sofia, 12 januari 2021

    Otroligt spännande, varm och härlig bok! Kunde inte lägga den ifrån mig. Så fin skildring också av en annan tid. Rekommenderar den verkligen!

  4. Mystik, romance, historia i en fantastisk mix.
    Annika Lerman, 7 januari 2021

    Här får jag allt jag önskar i en härlig mix.
    Historiska vingslag, starka kvinnor, kärlek och dessutom sker delar av handlingen i en gottebod. Allt berättas så du nästan ser det framför dig.
    Så ladda upp med en pralinskål, kryp upp i soffan och ha en härlig lässtund.

  5. Enfaldig

    Dålig research, enfaldig historia och ett språk som lämnar mycket övrigt att önska. Skräplitteratur på flera sätt. Synd för kunde ha varit en mysig bok i juletid.

  6. En av de bästa julböcker ever
    @bettan_bokprataren (Örebro), 22 november 2020

    Mina tankar
    Jul i krinolin är en av de bättre julromaner jag läst och det kanske beror till min förkärlek till romaner i historiska miljöer. Den här anspelar dessutom på en av mina andra favoritsyddelsättningar utöver att läsa, att läsa i tarokort.
    Det här är en lättläst och riktigt underhållande roamnce/feelgood berättelse med varning för sträckläsning.
    Jag älskar Amandas sätt att skriva historiskt, miljöer, kläder och personer är så imponerande och jag ser hela boken som en fi... Läs hela recensionen

  7. Oemotståndlig bok med mycket julkänsla och kärlek
    Lollos bokhörna, 16 november 2020

    Boken tar oss med till december 1870. Den unga Lovisa Lind står ensam i världen. Hon har haft en svår tid, men har fått ett arbete i gotteboden hos Fru Brask och planerar för att emigrera till Amerika för att börja om. Först ska hon bara hjälpa till med konfekten på baron von Drevers vinterbal. Attraktion uppstår, men kan verkligen en baron förälska sig i en fattig karamellkokerska? Och det vilar något sorgset och kusligt över godset. Lovisa dras in i en karusell av mystiska hemligheter och e... Läs hela recensionen

  8. Julen bästa bok?
    Hanne Marie Andersson, 9 november 2020

    Ååå säger jag bara, vilken mysig bok. Vill du komma in äkta julstämning då är detta boken för dig. Den har allt man kan önska sig. Mystik, Spänning och kärlek förstås.
    Tackar författaren för att hon lyckats skriva en feelgood Romance utan att skäms kudden måste upp.

  9. Romantik i kvalitetsförpackning
    Erica Lövgren , 17 oktober 2020

    Klart den ska ha högsta betyg. Spännande, mystisk och mysig story. UNDERBART språk. Tidstypiskt men ändå modernt. På pricken helt enkelt. Man får tacka för underhållningen.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Amanda Hellberg