Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mat, vin och nya chanser (del 2)
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2022-04-12
Förlag
Lovereads
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
212 x 135 x 29 mm
Vikt
398 g
SAB
Hc
ISBN
9789188801876

Den glömda kokboken

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-12
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Smakrik feelgoodroman om familjehemligheter och nya chanser. Max Nyström är en hyllad restaurangkritiker, men ingen vet att han fått sparken från tidningen han jobbar på, och dessutom tvingats flytta in i sin mosters ateljé. Max nyfikenhet väcks när han hittar en gammal receptsamling i ateljéns bokhylla, skriven av hans egen mamma. Hon som försvann spårlöst för över trettio år sedan. I slutet av 80-talet lämnar unga Kicki Nyström Västervik för storstaden. Hon har fått jobb på bistron Lilla Champen, och njuter av att vara en del av storstadens vimmel. Men underbart är kort, och livet tar snart en oväntad vändning. Samtidigt som Max börjar söka efter sin försvunna mamma lär han känna servitrisen Olga. Tillsammans börjar de nysta i mysteriet, men vägen till sanningen blir både snårig och känslosam.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den glömda kokboken
  2. +
  3. Sommarhuset på stranden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarhuset på stranden av Sarah Morgan (inbunden).

Köp båda 2 för 455 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den glömda kokboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Feelgood och kärleken till mat
    Iselda, 30 maj 2022

    En mycket trevlig feelgood om mat och relationer men också om att misslyckas i livet och om missbruk. Jag har inte läst någon bok innan av författaren och blev positivt överraskad av historien och karaktärerna. Rekommenderas till de som älskar mat och feelgood.

  2. Lättläst feelgood för matälskaren

    Detta var verkligen en härlig bok att fly vardagen med.
    Författaren skriver feelgood på ett lite annorlunda sätt för mig.
    Mysterier, och kärlek. Tar upp allvarliga saker på både ett seriöst sätt och med glimten i ögat.
    Fick även mycket härlig inspiration för recept och tillredning av mat. Så slår ditt hjärta lite extra för kokkonsten är detta en bok för dig. (Men författaren skriver om matlagningen på ett mycket bra sätt) den inspirerar oss som älskar det, men tar definitivt in... Läs hela recensionen

  3. Wow!

    Max är en hyllad restaurangkritiker men ingen vet att han fått sparken och han har även blivit utsparkad från sitt boende hos mostern och tvingas nu bo i hennes ateljé. I ateljén hittar Max en gammal receptsamling som är skriven av hans egen mamma och hon försvann spårlöst när han var liten bebis. Max vill veta vad som hände och vart tog hon vägen? Han vill veta sanningen om sin mamma så han börjar nysta i mysteriet och kommer han få några svar på sina frågor?

    Jag har tidigare läst ... Läs hela recensionen

  4. Riktigt bra
    @bettan_bokprataren (Örebro), 1 maj 2022

    En feelgood som är mysig och väldigt charmig och som har alla de rätta elementen. Familjehemligheter, kärlek och förvecklingar men inte minst ett gott slut. Jag gillar att den dessutom har ett djupare budskap och tar upp ett så pass allvarligt problem som missbruk. Härliga personporträtt fina miljöskildringar från Stockholm samt massor med trevliga vintips och en del spänningsmoment gör boken komplett.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Christoffer Holst