Fina flickor (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Clary-sviten (del 1)
Utgivningsdatum
2018-11-21
Förlag
Whip Media
ISBN
9789188813770

Fina flickor E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-11-21
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Marianne E. Gunve presenterar, i sin debut med den tvetydiga titeln "Fina flickor", ett ambivalent kvinnoporträtt med närhet och nerv. Vi möter en debutant med ett blommigt språk på mörk botten.

Ämnet är klassiskt, vi får följa en ung kvinna från första förälskelse och vidare in i en våldsam relationshistoria som i grunden likaväl skulle kunna utspela sig idag. Vad är då skillnaden? På Clarys tid var frigörelse och kampen för en egen identitet inte lika självklar som den borde vara för dagens unga kvinnor.

Vår resa med Clary påbörjas nämligen då det var viktigt att hålla på sig eftersom lidande och lidelse lätt blandades samman och gifte sig till personliga katastrofer. En kvinna valde ofta inte själv, varken partner eller livsväg. Det var centralt att bli utvald. Att bli sedd, att bli bejakad.

Längtan som driver huvudpersonen är ibland större än hennes hjärta mäktar med och det krävs självinsikter och mod för att Clary ska bli en hel person med tillgång till sina egna erfarenheter, för att hon ska bli en kvinna som kan stå upp för sig själv.

/ Petra Revenue, Författare och regissör
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fina flickor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Recension av boken Fina Flickor av Marianne Gunve
    Margareta Hultgren, 21 december 2018

    Fina flickor är en intressant, välskriven och spännande bok som utspelar sig i en svunnen tid i en miljö, där jämlikhet mellan könen och människor i allmänhet inte var en självklarhet och där klasskillnaderna var stora och kantade av fördomar. Det intressanta är att boken verkligen ger en bild av hur det var att vara ung på det turbulenta 1930-talet och som dessutom hos många läsare kan väcka igenkännande. Man får verkligen ta del av händelser, miljöer och tankar som var en del av denna avläg... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marianne E Gunve

  • Clarys krig

    Marianne E Gunve

    Clary väcks av ett åskväder samtidigt som Andra världskriget bryter ut i Europa. Bruksorten lyssnar till statsministerns medborgartal och rustar för oår. Kriget mot maken Bruno fortsätter. Han lovar mycket, men kan han hålla löftena? Tillvaron för...

  • Ärans pris

    Marianne E Gunve

    Ärans pris är Marianne E. Gunves tredje roman om Clary och Bruno i den lilla svenska bruksorten. Tidigare har vi fått följa det unga paret i mellan-krigstid och krigstid. Den här gången är andra världskriget slut och för Brunos del betyder det att...