Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2019-04-04
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Thomas Preis
Originaltitel
The Devil in the White City
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
525 g
SAB
Oer-qaz Mudgett, Herman W.,Ibz Burnham, Daniel Hudson
ISBN
9789188859501

Djävulen i den vita staden

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-04-04
62
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


ÅRHUNDRADETS BROTT - snart som serie med Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese

1893 öppnade en spektakulär världsutställning i Chicago. Statyer och konstverk hade fraktats från jordens alla hörn och världens första pariserhjul tronade över konstgjorda sjöar och arkitektoniska underverk i bländande vitt. Tanken var att rädda stadens usla rykte men bara några kvarter utanför utställningsområdet hade mannen som skulle bli känd som USA:s förste seriemördare byggt ett hotell med lönnrum och kremeringsugnar.

DJÄVULEN I DEN VITA STADEN är detaljerad och uppslukande true crime - om tillblivelsen av en lika häpnadsväckande som otursförföljd världsutställning, och jakten på en skoningslös bedragare och mördare. Hur H. H. Holmes lyckades tortera, mörda och dölja sina offer är trots alla bevis lika obegripligt som fascinerande.

Erik Larsons flerfaldigt belönade faktaklassiker har sålt över 5 miljoner exemplar och fått mer än 100 000 femstjärniga läsarbetyg.

Larson balanserar skickligt de makabra detaljerna med världsutställningens katastrofala konsekvenser. USA Today

"Ytterst givande läsning. En briljant bok." Boston Globe

"Larson skriver historia på ett så underhållande sätt att det blir lika dramatiskt som en roman." New York Times

"En fantastisk historia: kunnig, underhållande och skarpsinnigt berättad." New York Daily News
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djävulen i den vita staden
  2. +
  3. Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spion och förrädare : Kalla krigets största spi... av Ben Macintyre (pocket).

Köp båda 2 för 151 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Djävulen i den vita staden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Djävulen håller låg profil
    Dan Jägerman, 2 februari 2021

    Boken var mycket intressant och lärorik; jag blev väldigt sugen på att besöka Världsutställningen i Chigago! Den berättade mycket detaljerat om förberedelserna för, och bygget av, utställningen. Däremot blev jag något besviken på den andra delen av berättelsen, den om Djävulen(mördaren). Den fick ganska begränsat utrymme i förhållande till utställningen, och de personer som var inblandade i den. Men trots det är boken klart läsvärd. Detta var en historia som var okänd för mig, den är välskriven, detaljerad och verkar vara väl underbyggd.

  2. Grymt bra!
    Melrose , 13 juni 2019

    Två olika hjärnors drömmar... den ena till godheten, den andra till ondskan. Att följa vartannat kapitel i varsin utveckling till ära och till död, inom några km under åren 1880-1884. Mycket välskriven, mycket historiska fakta om kändisar som var med i masshysterin om världsutställningen i Chicago.

  3. En psykopats härjningar
    Dhana Deshnoor, 4 maj 2019

    Det är två spår som löper pararellt, för att slutligen mötas och sedan ta olika riktningar. Den ena spåret handlar om byråkrati, politik, girighet och ärelystnad, medan det andra handlar om ondska. Ren ondska. Det ena spåret handlar om affärsmän, arkitekter och politiker som ville sätta sin stad på kartan ock samtidigt få en del av äran och tjäna pengar; det andra spåret handlar om en man som vi idag skulle sätta benämningen psykopat på, som njöt i fulla drag av att ha makt över andra, att ha... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Erik Larson