Skönhetens väg (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
536
Utgivningsdatum
2019-09-15
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Thomas Andersson
Originaltitel
Lilac Girls
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789188859808

Skönhetens väg

(42 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-09-15
79
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinterns härligaste läsning: En krigsroman med kvinnligt perspektiv. Året Runt

I KRIG OCH KÄRLEK

CAROLINE är volontär på franska ambassaden i New York och har precis mött mannen i sina drömmar. På andra sidan Atlanten tar den polska sextonåringen KASIA spionuppdrag för att imponera på pojken hon älskar. Samtidigt ser den unga tyska läkaren HERTA inget annat val än att börja arbeta i ett koncentrationsläger för att försörja sig.

Efter att Kasia tillfångatagits av tyskarna möter hon Herta under omständigheter som saknar motstycke i vår historia. Men Carolines välgörenhetsarbete tar henne till Europa, där hennes och Kasias vägar möts.

Skönhetens väg bygger på en sann historia. Caroline Ferriday och Herta Oberheuser var verkliga personer. Den ena förärades två tapperhetsmedaljer för sina insatser under andra världskriget. Den andra dömdes i Nürnberg för fasansfulla brott mot mänskligheten. Romanen är en fängslande berättelse om deras drömmar, umbäranden och uthållighet - och kärlekens seger över ondskan.

Boken har sålt mer än 1 miljon exemplar i USA och fått mer än 100 000 femstjärniga omdömen på internationella läsarforum. Det är en bladvändare om bortglömda kvinnor under andra världskriget som älskas av svenska läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skönhetens väg
  2. +
  3. Führerns barnmorska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Führerns barnmorska av Mandy Robotham (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Skönhetens väg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Historisk roman om riktiga människor

    Författaren har skickligt fått ihop en historisk berättelse med riktiga människor och spänning, från en tid inte allt för långt tillbaka i historien.

  2. Krigets grymhet
    Ingbritt Nyren, 15 februari 2022

    En autentisk händelse från andra världskriget. En ung kvinnlig läkare tvingas tjänstgöra i ett koncentrationsläger. En ung flicka tar på sig spionuppdrag och hamnar där. Förfärliga saker utspelas. Båda huvudpersonerna har funnits i verkligheten. Läs den.

  3. Så bra!
    -, 26 januari 2022

    Sträckläste den! Den är baserad på verkliga händelser vilket är helt fruktansvärt och borde inte glömmas bort! Rekommenderar den starkt!

  4. Viktig!
    Märta Gunnel Wihlborg, 12 september 2021

    En roman som bygger på verkliga händelser och verkliga personer Utspelas till största delen under andra världskriget. Beskriver bland annat de fruktansvärda försöken på kvinnorna i Ravensbrück. I boken kommer tre olika kvinnor till tals: filantropen Caroline Ferriday, koncentrationslägerfången Kasia och läkaren Herta Oberheuser. Vi får följa deras öden in på 50-talet.
    Mycket läsvärd och svår att släppa. Finns en del bilder på nätet på både Ferriday och Oberheuser.

  5. Sträckläsning utlovas
    BookBeauty, 25 september 2020

    Amerikansk lyx möter tysk grymhet. Starka skildringar från koncentrationsläger, människoöden som berör djupt. Och humanitet som når över gränserna. Åren skildras ur tre kvinnors perspektiv på ett sätt som får dig att fortsätta läsa hur mycket klockan än är och hur trötta dina ögon än är.
    Tankeväckande om trauman, men också om människans enorma läkningsförmåga och förmågan att kunna se ljuset och inte förlora hoppet. Stark och vacker bok.

  6. Inget för de känsliga
    Susanne Feingold, 2 september 2020

    En fantastiskt välskriven och upplysande bok. Läsglädje.
    Dock finns otäcka partier som biter sig fast i minnet även hos den luttrade.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Martha Hall Kelly