Tatueraren i Auschwitz (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2019-06-28
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Tomas Håkanson
Originaltitel
The Tattooist of Auschwitz
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789188901156

Tatueraren i Auschwitz

(151 röster)  |  Läs 20 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-06-28
79
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En makalös, sann berättelse om kärlek och överlevnad.

Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som väljs ut för att de ska få "leva", det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom. Han blir blixtförälskad och bestämmer sig för att inte bara överleva lägret själv, utan se till att den unga kvinna han just ska tatuera också gör det. Hennes namn är Gita.

Lale inser tidigt vilket öde han och de andra i lägret är på väg att möta, men han bestämmer sig ändå för att leva livet fullt ut och bevara sin värdighet. Den gnistan tänder han även hos Gita och en oförglömlig kärlekshistoria som övervinner koncentrationslägrets omänskliga förhållanden tar sin början.

Tatueraren i Auschwitz är en roman som bygger på den sanna historien om Lale och Gita och deras kärlek - som tillsammans med dem överlevde koncentrationslägret i Auschwitz.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tatueraren i Auschwitz
  2. +
  3. Tre systrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre systrar av Heather Morris (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Tatueraren i Auschwitz. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt bra!
    Bokdjungeln , 26 februari 2022

    Det var längesen det gick så snabbt att läsa ut en bok som det gjorde med denna. Jag ville verkligen inte lägga ifrån mig den. Nu har det gått ungefär 1 vecka sedan jag läste ut den och det känns nästan som att jag har sett den på film. Allt känns så tydligt. Jag tänker då att detta har att göra med att Morris är duktig på att beskriva och förmedla känslor, platser och människor. Eftersom jag också känner så enormt mycket för många av personerna i boken så vill jag påstå att hennes språk känn... Läs hela recensionen

  2. Lika vacker som den är hemsk!

    "Tatueraren i Auschwitz" är en lättläst och gripande roman som bygger på den sanna historien om Lale och Gita, två fångar i Auschwitz. Trots allt skrämmande och fasansfullt som händer är det en lågmäld och finstämd bok. Mörkret tar aldrig över, men det glöms heller aldrig bort.

    Under tre års tid träffar författaren Heather Morris Lale Sokolow och skriver ner hans historia om vad som hände under hans tid som tatuerare i Auschwitz. Det finns en hel del böcker med vittnesmål från överle... Läs hela recensionen

  3. Fantastiskt fin och hemsk bok

    AC:
    En fantastisk fin och hemsk bok. Att man kan hitta kärleken i allt det hemska som omger en.
    Fint att historien fick berättas och jag önskar alla att läsa boken.

  4. Fascinerande bok
    Johanna Marie Anneli Brink, 26 februari 2021

    Spännande, sorglig, underhållande och framför allt utbildande. Intressant att få läsa från insidan av förintelselägren, om kampen för överlevnad och om att försöka hitta livsglädje

  5. En kärlekshistoria...
    Anki, 1 januari 2021

    En kärlekshistoria som utspelar i Auschwitz, under skrämmande förhållande, men trots allt blommar kärleken.
    Vad är det som gör att mot alla odds, trots all vidrighet och förnedran överlever vi människor och upplever kärlek och vänskap? En läsvärd bok som jag varmt kan rekommendera.

  6. Vacker berättelse på en mörk plats
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

    Den här boken fångade mig. Jag tyckte den hade lite av allt. Kärlek, överlevnad, minnen som inte får glömmas och ett bra berättande. Ett perspektiv inifrån lägren som inte enbart handlar om det hemska utan också om kärlek som blommar och överlever. Samtidigt som den målande beskriver vad folk gjorde för att överleva. För att inte bli den som faller död ner. De drömmar som håller en flytande och tron på att friheten kommer att komma. Rekommenderar verkligen denna!

  7. Fin skildring i en grym verklighet
    Kattis, 6 januari 2020

    Förintelselägret är precis lika hemskt som alltid men i den här boken skildras också att det fanns plats för vänskap och kärlek.

  8. Sanning?
    Taina, 31 december 2019

    Boken grundar sig på verkliga händelser. Dock tycker jag att den 'onda' uppför sig ovanligt vänligt för att vara en bok som skildrar fasorna i koncentrationslägren.

  9. Rekommenderas ej
    Emma Adelakun, 24 november 2019

    Inte imponerad. Förstår verkligen inte hur den blivit så populär. Språket är riktigt platt och karaktärerna oerhört tunna. Läs något annat!

  10. spännande
    tosstoss, 17 november 2019

    den var otroligt bra och hemsk men nödvändig för historien att det aldrig mer ska hända!
    kan varmt rekommenderas till er alla

  11. Känslomässigt

    Man känner riktigt hans reaktion och förstår hans tankar. Gäller överleva. Måste ha varit hemskt där. Men han verkar ändå stark.

  12. Tatueran i auswich
    Eva Frii, 8 oktober 2019

    Väldigt bra bok, grymt att veta att de gått igenom detta men bra att det kommer ut till läsare, får ej glömmas.

  13. Son till lägerfånge.
    björn Larsson, 7 oktober 2019

    Mycket intressant läsning om hur det gick till när min mor Henryka Kwiatkowska fick sitt nr 74683 tatuerat.Hon tilbringa 5 år i Auschwitz och blev räddad av de vita bussarna och förd till Sverige 1945.

  14. Gripande
    Karin Lättman, 23 september 2019

    En gripande bok med en fängslande historia. Vi får aldrig glömma vad som hände. Trots allt ett lyckligt slut på dem grymma historien.

  15. Starkt gripande
    Susanne JL, 16 september 2019

    Detta ämne och denna bok får aldrig glömmas eller förintas.
    Mycket gripande, stundtals obehaglig men en bladvändare. Denstannar kvar länge.

  16. Glöm ej vad som har hänt i andra värlskriget
    Ibolya Nordström, 11 september 2019

    Mkt bra "trevligt" skrivet om en hemsk händelse i historien. Borde vara obligatorisk att läsa i skolan för att alla skall känna till vad som har hänt i andra världskriget !

  17. Auschwitz
    Ann Bergström, 11 september 2019

    En omvälvande bok som saknar motstycke. Mitt i all galenskap finns en tro på morgondagen och en frihetslängtan. Vi kommer att diskutera boken i våran bokcirkel inom närtid. I min närhet har jag fått ta del av de grymheter som förekom där. För de människor som kom levande ut från Auschwitz var uppförsbacken gigantisk.

  18. Berörd
    -, 5 september 2019

    Man blir mycket berörd,förbannad men också fascinerad och imponerad över dessa människor som överlevde detta helvete och gick vidare i livet.

  19. Geipande kärlekshistoria
    Maria, 2 augusti 2019

    Mycket gripande bok, som på ett levande sätt beskriver miljöerna och händelserna i koncentrationslägret. Boken handlar om kärlek trots många hinder. Boken lämnade mig inte oberörd och vid flera tillfällen rann tårarna.

  20. Otroligt rörande bok
    Alice, 30 juli 2019

    Wow! När jag läst de sista orden ur boken och slagit igen den så tänker jag för mig själv att detta är nog den bästa bok jag läst. En otroligt rörande historia som beskrivs med så mycket detaljer men med ett språk som fängslar och tillåter mig att spela upp allt i huvudet, utan att någon gång tvingas stanna upp och läsa om. Rekommenderar den varmt till alla! Inte bara bra utan väldigt viktig läsning.

Visa alla 20 recensioner

Fler böcker av Heather Morris