Malmhattanism : skyskrapan i Malmös utveckling (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2021-07-23
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Dimensioner
227 x 150 x 26 mm
Vikt
624 g
SAB
Ic-cz Malmö
ISBN
9789188909503

Malmhattanism : skyskrapan i Malmös utveckling

Inbunden,  Svenska, 2021-07-23
225
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Alltsedan Kockums huvudkontor sträckte sig över varvets kranar har skyskraporna i Malmö genererat intensiva debatter om vad staden är och, inte minst, vad den borde vara. Skyskrapsprojekt har om och om igen varit del av hur stadens identitet vuxit fram: Sydsvenskanhuset, Kronprinsen, Triangeln och senare Turning Torso och Malmö Live är några exempel.

I Malmhattanism undersöker arkitekturforskaren Fredrik Torisson varför, hur och av vem skyskrapor har byggts i Malmö under sjuttio år. Han beskriver den skiftande roll som höghusen har spelat i stadens utveckling, kartlägger de specifika byggprojekten och för en diskussion kring hur Malmös skyskrapor kan förstås i ett internationellt sammanhang. Vilka är aktörerna bakom byggnaderna och hur har processerna förlöpt? Vilka förhoppningar var byggnaderna tänkta att infria?

I ett större perspektiv belyser Torisson projekten i såväl historiska som nutida perspektiv. Genom att följa Malmös höghusbyggen över en längre period klarlägger han skiftningar i synen på staden och dess relation till arkitektur och skyskrapan som symbol.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Malmhattanism : skyskrapan i Malmös utveckling
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Torisson

  • Utopology

    Fredrik Torisson

    UTOPIA - the word is simultaneously evocative of hope and dread. As a concept it is stupendously problematic, and yet despite its alleged passing into irrelevance, utopia still remains a household word. Why is this so? Utopia has been reduced to a...