Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Serien om Julia (del 1)
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2019-08-15
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
232 x 158 x 31 mm
Vikt
797 g
SAB
Hc
ISBN
9789188917041

Det lilla galleriet i solen

(13 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-15
209
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hur hamnade jag här? Jag är ingen äventyrare. Min bucketlist består inte av vandringar i Himalaya, att se toppen av en pyramid eller att simma med delfiner. Den består av Tom, att han ska gifta sig med mig. Att ge Theo en riktigt trygg och fin familj och ett syskon, tänker Julia desperat när flygplanshjulen nuddar marken i Kapstaden.

Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR-branschen i Stockholm går allt annat än glimrande. När Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka. Hon, Tom och deras son Theo till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare

Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det lilla galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma med in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare?

Det lilla galleriet i solen är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man förväntat sig. En bok om oväntade vänskapsförhållanden, en ouppfostrad hund, en attraktiv veterinär, en berömd tavla och ett litet galleri i solen...

Boken innehåller också extramaterial med författarens bästa tips för Kapstaden med omnejd.

Om författaren:

Marie Sammeli har en bakgrund inom marknadsföring, PR och reklam, bland annat på Junibacken, och var under många år bosatt i Stockholm. Sedan sju år tillbaka bor hon i Kapstaden tillsammans med sin man, deras fyra barn, två hundar och en häst. Det lilla galleriet i solenär Maries första bok och den utspelar sig till stor del Kapstadens storslagna miljöer. Boken är en humoristisk feelgood-roman som
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det lilla galleriet i solen
  2. +
  3. Det lilla pensionatet i gröna dalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det lilla pensionatet i gröna dalen av Marie Sammeli (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Det lilla galleriet i solen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Härlig bok om att starta nytt utomlands
    Jessika Nilsson, 20 november 2019

    Jätte fin bok med många igenkännliga situationer för alla oss utomlandssvenskar, men även givande för de som besökt Sydafrika eller drömmer om att komma hit, eller alla vi som gillar feelgood böcker. Många roliga moment och perfekt semesterlektyr. Toppendebut av Marie Sammeli! Väntar ivrigt på fler böker!

  2. En härlig och varm feelgood
    veronicas_bok_bak_liv, 12 november 2019

    Detta är författarens första bok och en riktigt bra debut. Jag fastnade direkt för bokens omslag, otroligt fint och jag får känslan av att jag sitter vid havet och känner solens strålar och hör havets brus i bakgrunden. Boken är välskriven och lättläst, den innehåller många ingredienser som kärlek, vänskap, otrohet, sorg och nya relationener som till hunden Darth och nya bekantskaper. I boken får man följa huvudkaraktären Julias resa från flytten från Sverige till hur hon tappar fotfästet til... Läs hela recensionen

  3. Fantastiskt varm och hjärtlig läsning
    Cecilia Jonsson, 30 oktober 2019

    En härlig, varm och lättläst roman om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man har förväntat sig. En bok om kärlek, vänskap och att hitta sig själv i det nya.

    Boken utspelar sig i Kapstaden och tycker mig märka att författaren blandar in sina personliga upplevelser av staden och livet där, vilket gör den extra rolig att läsa! Jag kan varmt rekommenderad "Det lilla galleriet i solen".

  4. En bok som känns som en semmester
    Björka-André, 21 oktober 2019

    När dagarna blir kortare och temperaturen sjunker är det uppfriskande att hitta en bok som transporterar läsaren till betydligt sydligare breddgrader. Det lilla galleriet i solen gör precis det. Författaren målar upp miljöerna på ett effektivt och ärligt sätt. Att läsa boken känns som att vara på semester och den lämnar läsaren med intryck som om man själv besökt Kapstaden. Perfekt för den som har fullt upp med mindre tropiska sysslor i det svenska höstrusket.

  5. Fantastisk bok
    Linn , 15 oktober 2019

    En av de absolut bästa feelgood böcker jag läst, och det är många.
    Varm, härlig och rolig. Även om historien är lite sorglig.
    Väntar på uppföljaren...

  6. Härlig berättelse!
    Lollos bokhörna, 3 oktober 2019

    Det här är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man har förväntat sig.

    Julia flyttar med sin sambo och son till Kapstaden i Sydafrika när sambon Tom får ett jobb där. Men väl där blir inte livet så bra som hon trodde.

    Det här är en välskriven och lättläst roman om kärlek, vänskap och att hitta sig själv i det nya.

    Boken är riktigt bra och har ett driv framåt vilket gör att den går ganska fort att läsa. Bra gestaltningar gör att det... Läs hela recensionen

  7. En av de bästa feelgood jag läst
    @bettan_bokprataren (Örebro), 26 augusti 2019

    I min värld är det här en av de absolut bästa feelgood böcker jag läst som är skriven av en svensk författare, i gott sällskap med Emma Hambergs böcker om Rosengädda och Marianne Cedervalls böcker om Majvor och Hervor.
    Jag drar snabbt paralleller till Jojo Moyes och Lucy Dillon som är mina favoriter inom feelgood genren och Marie står med flaggan i topp med sin debutroman.
    Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/08/det-lilla-galleriet-i-solen-marie.html

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Marie Sammeli

Bokvideo