Igår var jag lycklig idag vill jag dö (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2019-06-13
Förlag
Vulkan
Dimensioner
215 x 150 x 12 mm
Vikt
300 g
SAB
Lz Janni, Elsa,Vlaab
ISBN
9789188931863

Igår var jag lycklig idag vill jag dö

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-06-13
196
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Här är vi som inte klarar av vardagen, inte orkar med kraven, vi som är gjorda av svagare benstomme och tunnare hud. Här ligger vi som inte ens klarar av att ta död på oss själva. Vi ligger i våra sängar, hålögda, bortdomnade av piller. Vi frågar oss själva om vi någonsin kommer att skratta igen. Kanske har vi våra bästa stunder bakom oss."
Elsa Janni är legitimerad psykolog. När hon var 16 år insjuknade hon i sin första depression. Det dröjde 25 år innan hon fick diagnosen Bipolär sjukdom. Det här är en berättelse om hur Elsas kamp för ett normalt liv sett ut och hur hon till slut fått rätt behandling. Med sitt dubbla perspektiv som patient och psykolog skriver Elsa en bok som vill ge de drabbade kunskap, tröst och hopp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Igår var jag lycklig idag vill jag dö
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 395 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Igår var jag lycklig idag vill jag dö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och givande bok om bipolaritet
    Karin Lysén, 27 oktober 2020

    Läsvärd och personlig bok om bipolaritet. Skulle önskat att boken var längre och mer fördjupad. Vill gärna veta mer om den långa prövotiden för mediciner och tiden efter att medicinerna började fungera bra. Hur blev livet därefter och fram till nu. Kan dock klart rekommendera boken.

  2. Från djupt besviken till så som i en spegel
    Kreosoten14, 15 oktober 2020

    Hade mkt stora förväntningar, längtade efter läsning....äntligen en äkta och igenkännande skildring av den diagnos jag själv är drabbad av, Bipolär typ 2.
    All annan, tidigare litteratur har varit "flummig", överdriven vulgär och sensationslysten...så kom den här!!! Men...såå trååååkig. Barn-och ungdomsskildringen med flyttar mellan högborgerlig miljö till olika länder...som en billig novell...gääääsp, trist...tyvärr..
    Vissa partier ok, men på det stora hela en besvikelse.
    Men....... Läs hela recensionen

  3. Rå och osminkad verklighet om psykisk ohälsa.

    Elsa Janni låter oss följa med in bakom kulisserna, låter oss se den brutala verkligheten i hennes kamp för att må bra. Hon får sin första depression i 16-års åldern och inte förrän 25 år senare får hon rätt diagnos och behandling.

    Boken är väldigt lättläst och intressant även om man inte har någon i bekantskapskretsen som lider av bipolär sjukdom. Man kommer snabbt in i hennes liv och hennes raka och enkla språk gör att man känner hennes känslor, känner hennes ångest och förstår alla mörka tankat som korsade hennes huvud.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Elsa Janni

  • Tröstebok för dig som är deppig

    Elsa Janni

    Allt känns tungt och mörkt, kroppen trög. Det är ofta svårt att orka koncentrera sig, läsa – men lätt att känna irritation eller skam. Vissa vill sova hela tiden, andra vaknar med ångest. Att tr...