Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Outlander-serien (del 9)
Antal sidor
649
Utgivningsdatum
2022-03-08
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
Go tell the bees that I'm gone
Medarbetare
Alfred, Göran (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789189007208

En svärm av tusen bin. Del 1

(73 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-08
198
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I det förflutnas trygghet vilar många faror I den nu klassiska romanen Främlingen gör sjuksköterskan Claire Randall en ofrivillig tidsresa från 1940-talets Storbritannien och hamnar i 1700-talets Skottland. Där träffar hon sin make Jamie Fraser, som hon sedan tvingas lämna under det Jakobitiska upproret 1746. Nu kan den amerikanska revolutionen återigen splittra paret. Året är 1779 och äntligen har Claire och Jamie återförenats med sin dotter Brianna, hennes man Roger och deras familj. Men den annalkande amerikanska revolutionen hotar idyllen på Fraser s Ridge. Tilltagande spänningar och skilda åsikter mellan arrendatorerna tyder på att kriget snart kommer att nå även dem. Brianna och Roger oroar sig över vilka spår de lämnat i sin egen tid och när 1700-talets faror, sjukdomar och stundande krig gör sig påminda börjar de ifrågasätta sitt beslut att resa tillbaka. Unge William tampas med upptäckten av hans fars sanna identitet och söker svar på vad som har hänt hans kusin, men även vad som väntar honom själv. En svärm av tusen bin I är fortsättningen på den fängslande Outlanderserien. Över en halv miljon svenskar har hittills läst Diana Gabaldons episka kärlekssaga. De tidigare delarna går under titlarna: Främlingen, Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån, Det flammande korset, Snö och aska, Som ett eko, Skugga av svek I och Skugga av svek II. Outlanderserien ligger till grund för TV-serien Outlander.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En svärm av tusen bin. Del 1
  2. +
  3. En svärm av tusen bin. Del 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt En svärm av tusen bin. Del 2 av Diana Gabaldon (inbunden).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av En svärm av tusen bin. Del 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En svärm av tusen bin
    Gabaldonfan, 24 september 2023

    Välskriven, fantastiskt välgjord research och detta gäller hela serien. Rekommenderar hela serien då man får följa Claire och hennes familjs vedermödor

  2. Diana Gabaldon, behöver jag säga mer?
    Mammeli Bokslukare, 19 juli 2022

    Efterlängtad fortsättning på denna serie som är så intressant. Tycker om detta sätt att beskriva vardagen på 1700-talet, sett ur ett par modernare ögonpar. Mycket tilltalande perspektiv. Ni som inte läst: Börja att läsa "Främlingen", räkna med att bli fast.
    Om jag ska nämna något negativt så är det ibland för mycket detaljer om dåtidens politik och konflikter.

  3. En svärm av tusen bin del 1
    Ebba Olofsson, 9 juni 2022

    Jag har läst hela outländerserien och roligt att läsa fortsättningen hela serien är så spännande och det är ju lite historiskt också Ser fram emot del två

  4. Outlander 9:I svenska
    En som saknar besöken i GB (Uppsala), 17 maj 2022

    Se min recension av den engelska versionen (Go Tell the Bees)! Skillnad är dock att den engelskspråkiga känns mera färgrik och gedigen, speciellt beträffande språket. Bra översättning dock.

  5. En alldeles egen genre
    Mona Karlsson, 28 april 2022

    Diana levererar som alltid, jag längtar efter andra delen. Tack och lov så kommer den snart, har läst hela serien och den är ju bara så annorlunda och underhållande. Spännande med lite historisk anknytning.

  6. Fängslande
    Gunnel Hedlund, 25 april 2022

    Som vanligt är Diana Gabaldons böcker Outlander mycket fängslande. Svårt att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa. Längtar redan till del 2.

  7. Det är ett måste när man har läst alla föregående...
    Dora Szabo, 29 mars 2022

    Det är ett måste när man har läst alla föregående delarna. Gabaldon är en underbar författare. När kommer del 2?

  8. Superb

    Läste den först på engelska, väntar nu på del 2 på svenska. Så bra att man inte kan släppa den.

  9. Förtrollande men brutal värld!
    Annelie Aleson, 25 mars 2022

    Fortfarande trollbunden av historien om Claire - väntat länge på den här boken och ser fram emot del 2!
    Spännande läsning med historia och fiction i bra blandning.

  10. Bladvändare
    Liz Iderfors, 23 mars 2022

    Bara älskar den, kan inte sluta läsa. Spänning glädje sorg kärlek. Innehåller allt. Har läst alla böcker i Outlander-serien. Diana Gabaldon drar in en i historien med sin målande beskrivningar av händelserna och personernas karaktärer.

  11. En svärm av tusen bin. Del 1
    Uno Pettersson, 22 mars 2022

    Förväntningarna efter alla år av väntan på denna bok, var kanske lite högre än vad författaren förmedlar denna gång. Nu har jag läst den engelska versionen redan i december. Man inser att det blir James son William som kommer att föra storyn framåt då James och Claire kanske har gjort sitt. Och möjligen kanske det också är så att serien efter 30 år har kommit till ett slut, även om det inte är denna bok som blir slutet.

  12. Bok nummer 9 i outlander-serien
    B Karlsson, 21 mars 2022

    En berättelse från 1700-talet om man gillar historia, blandat med kärlek. Från Skottland och även i de senare böckerna Amerika.

  13. Lång väntan
    Anette Abrahamsson, 21 mars 2022

    En väldigt efterlängtad fortsättning på Outlander-serien, där man får följa (tidsresenären) Claire och hennes make Jamie Frasers liv med familj och grannar i Amerika.

  14. Outlander: en fantastisk serie!
    Anki Johnsson, 21 mars 2022

    Äntligen en ny bok i Outlander-serien. Lika bra som de övriga och man sugs in handlingen och på ett kick är man i 1700-talet igen. Dessutom är den nästan helt omöjlig att lägga ifrån sig. Så underbart med sådana böcker.

  15. Outlander
    Kristina Jaktlund, 21 mars 2022

    Outlander-serien. Behöver man säga mera?
    Jag älskar Diana Gabaldons böcker. Älskar språket. Älskar uttrycket. Älskar jargongen. Har läst hennes böcker flera gånger. Bäst!

  16. Intressant och spännande
    Sanna, 21 mars 2022

    Jag lär mig mycket, om historia, medicin och mänskliga relationer, samtidigt som det är spännande och fascinerande. Men viktigt att läsa alla delarna från början.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Diana Gabaldon