Tapetglädje : på väggarna förr och nu (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2020-11-17
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form) / Miller, David (foto)
Dimensioner
290 x 225 x 22 mm
Vikt
1281 g
SAB
Ihha
ISBN
9789189021242

Tapetglädje : på väggarna förr och nu

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-11-17
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
Tänk på väggarna först, för det är de som förvandlar ett hus till ett hem , sa den store William Morris. Ja, det sitter i väggarna, men också på väggarna och det är dags för dessa att få spela huvudrollen. Vad har de varit med om under sin livstid? Hur ofta har de fått nya tapeter? Varför fick matsalen randiga tapeter och sovrummet blommiga? Och hur många tapetlager kan torpväg gen skryta med? Vilka mönster har fått komma in från kylan efter den långa ljust-och-fräscht-perioden, och hur ser nykomlingarna ut?

Det svensk-engelska reportageteamet Catharina & David Miller bjuder än en gång in till en guidad tur i sina bådahemländer där vi bland annat får komma hem till William Morris, se Nordens äldsta pap perstapet i Skåne och höra väggarna tala i torp och gårdar.

"Tapetglädje upplevs som en genomarbetad kulturhistorisk resa genom vackra och inspirerande miljöer, tapeter och inredningar." - lektör Maria Bennmalm i BTJ-häftet nr 3, 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tapetglädje : på väggarna förr och nu
  2. +
  3. Isak Gustaf Clason: Resan mot en ny arkitektur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Isak Gustaf Clason: Resan mot en ny arkitektur av Kerstin Barup, Mats Edström (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tapetglädje : på väggarna förr och nu. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig bok
    Eleonor Andersson, 5 januari 2021

    Fin och trevlig bok, med lagom långa textstycken. Man får historik om tapeter, platser och bostäder, parallellt med inbjudande bilder.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Catharina Miller

  • På spaning efter kända författare : Brittiska öarna & Norden

    Catharina Miller, David Miller

    Följ med på spaning efter berömda författare!   Nu är det dags att damma av de gamla klassikerna eller kanske att lära känna dem och författarna bakom. Catharina & David Miller är upptäcktsresande i litteraturens värld när de tillsammans ...

  • Det var inte längesen

    Catharina Miller

      Människorna på den svenska landsbygden under 1900-talets första hälft har mycket att lära oss idag. Det var en tid då emigrationen stannat av på grund av första världskriget men flykten från landsbygden inletts. Ransonering och självhushåll...