Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2023-04-03
Upplaga
1
Förlag
Votum Förlag
Medarbetare
Jansson, Helena (form)
Dimensioner
269 x 202 x 25 mm
Vikt
1020 g
SAB
Mz
ISBN
9789189021792

Växternas symbolik : myter & nyttor

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-03
272
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
"Växternas symbolik är en gedigen och intressant sammanställning av många växters betydelse och användningsområden genom historien. Språket är lättsamt och väcker en nyfikenhet för vidare läsning." - Mikaela Karlsson, BTJ-häftet nr 8, 2023. Betyg 4 av 5.

Vad symboliserade en ros i en vas på bordet i det antika Rom? Och vad betyder björkarna vi pyntar med till midsommar? Varför har vi vårdträd på gårdsplanen och finns det någon symbolik i en maskros?

Genom århundradena har vi människor hittat på betydelser och skapat myter och symbolik kring växter. Växterna har varit med och skapat vår världsbild, de har skyddat oss mot ont, hjälpt oss med kärlek och trolldom. Växter har läkt våra sår och botat våra sjukdomar. De har berusat oss och gjort oss lyckliga. Följ med på en färd till växternas rymd i historien.

Ulrika Flodin Furås är författare, fotograf och trädgårdsjournalist, med ett särskilt intresse för stadsodling och trädgårdshistoria. Hon är också redaktör för Koloniträdgårdsförbundets tidning Koloniträdgården. Sommartid arbetar hon i museiträdgårdarna på Naturhistoriska riksmuseet och på Vasamuseet. Hon är även auktoriserad Stockholmsguide och omtyckt föredragshållare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Växternas symbolik : myter & nyttor
  2. +
  3. Byggnadsvård : fönster och dörrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsvård : fönster och dörrar av Erika Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 521 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Växternas symbolik : myter & nyttor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vacker bok
    Rosie , 21 oktober 2023

    En fin illustrering av växter och historia bakom, fin att ha framme och rolig att bläddra i.
    Mycket intressant läsning samt att den väcker nyfikenhet om våra historiska trädgårdar

  2. Intressant och gedigen sammanställning
    Marias bokhylla, 2 maj 2023

    4,5/5

    I Växternas symbolik : myter & nyttor möter vi en intressant, gedigen och välarbetad sammanställning av många olika växters betydelse. Allt till vad de har använts till historiskt och vad de går att använda till idag. Under 11 kapitel, alla givna ett eget tema, får vi läsa om växter, folktro, historia och dagligt användande av detta. Det är väldigt intressant och jag skulle säga att det går lika bra att läsa den pärm till pärm som att plocka fram och läsa om exakt det som intre... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulrika Flodin Furås

  • Stadsodlingens historia : kålgårdar, kolonier & asfaltsblommor

    Ulrika Flodin Furås

    Visste du att vikingarna odlade både koriander och den ätbara perennen Den gode Henriks målla? Och att arkitekten Wilhelm Klemming för över hundra år sedan lanserade gröna tak som ett sätt att behålla grönskan i den växande staden? Sverige var län...