Hus och människor : 289 berättelser om möten med hus, städer, rum och människor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2020-06-10
Förlag
Carlsson
Dimensioner
290 x 220 x 25 mm
Vikt
1260 g
SAB
Ic
ISBN
9789189063112

Hus och människor : 289 berättelser om möten med hus, städer, rum och människor

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-06-10
359
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
289 berättelser om möten med hus, städer, rum och människor

"Att vara besatt av hus det är så jag känner det. Allt från barndomens trädkoja till himmelska katedraler och däremellan torp och gårdar, Folkets hus och fabriker, hus där jag känt mig hemma, främmande hus jag upplevt eller drömt om. Det har blivit ett husbehov! När jag träder in i ett hus händer det något inom mig och jag inbillar mig att jag kan avläsa om det är ett gott hus. Det är som om kroppen intuitivt känner av det omgivande rummet. Den här boken handlar inte bara om enstaka hus. Lika mycket om städer och om rum. Även om inre rum "
Ur förordet.

Hus och människor är en blandning av arkitekturhistoria, resedagbok, livsberättelse och tankar om vad som är det goda huset, den goda staden. Författarens faktarika texter är generöst illustrerade av foton och målningar av hus och miljöer.

Författaren Håkan Wettre är född 1945, har varit redaktör för konsttidskriften Paletten, intendent vid Göteborgs konstmuseum, utställningsmakare, reseledare, föredragshållare med ljusbilder och författare till böcker om Tore Ahnoff, Joe Hedlund, änglar i konsten, det Blå och om Tiden och konsten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hus och människor : 289 berättelser om möten med hus, städer, rum och människor
  2. +
  3. Gör om gör rätt : landet runt med Renoveringsraseriet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gör om gör rätt : landet runt med Renoveringsra... av Gustav Bergström, Alfred Skogberg (inbunden).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hus och människor : 289 berättelser om möten med hus, städer, rum och människor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En helt fantastisk bok. Vill varmt rekommendera.
    Birgitta Lundh-Gitse, 27 november 2020

    Boken beskriver de konsthistoriskt mest välkända byggnaderna men också det närliggande så som familjens torp. Håkan Wettre är som f d intendent på Göteborgs konstmuseum mycket insatt och har dessutom förmågan att uttrycka sina kunskaper på ett mycket entusiasmerande sätt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Håkan Wettre

  • Svärtan och ljuset : Ann-Mari Didoff, ett konstnärsskap

    Håkan Wettre

    Att som Ann-Mari Didoff ha bott i Stockholm som barn på 20-talet måste ha varit att ha upplevt "den gamla världen", en erfarenhet att bära med sig in i den nya tiden. För det är just detta hennes konstnärsskap handlar om: att utforska re...