Svampbok för matälskare : plocka och laga våra godaste matsvampar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2020-08-05
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Rönntoft, Rania (foto) / Hernqvist, Susanne (foto)
Dimensioner
225 x 178 x 19 mm
Vikt
448 g
SAB
Qcaad,Ufhe
ISBN
9789189079434

Svampbok för matälskare : plocka och laga våra godaste matsvampar

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-08-05
299
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Laga mer mat med svamp!

Elle Nikishkova är en av Sveriges mest populära utekockar. Hon syns ofta stå insvept i rök när hon med sotiga händer och kilt lagar mat över öppen eld på friluftsfestivaler och event. Med den här boken vill Elle inspirera dig till att laga mer mat med svamp och samtidigt ge dig en inblick i matsvampens historia i Sverige och andra länder.

Boken är uppdelad i två delar. Den första delen är en handfast guide till de 20 godaste matsvamparna som du kan hitta i våra skogar. Del två består av 20 lättlagade recept med svamp som bärande ingrediens. Beskrivningar av svampar och maträtter blandas med intressanta fakta och kuriosa om denna mångsidiga råvara.

Elle Nikishkova är uppvuxen i forna Sovjetunionen och har sedan barndomen med sig en syn på skogen som ett användbart skafferi. På meritlistan har hon bland annat en master i internationell politik, hon har drivit restaurang i Guatemala och varit matsvampexpert i Nyhetsmorgon på TV4.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svampbok för matälskare : plocka och laga våra godaste matsvampar
  2. +
  3. Till växten : en kärlekshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till växten : en kärlekshistoria av Maja Alskog Bredberg (häftad).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svampbok för matälskare : plocka och laga våra godaste matsvampar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Superbra tips och recept
    Mikaela , 2 augusti 2022

    Efter en svampkurs med Elle var även boken given att inhandla för att behålla kunskapen. Har tillagat flera av recepten som blivit riktiga favoriter!

  2. En fantastisk svampbok.

    Elle's bok är fantastisk. Personlig, med bra artbeskrivningar, fina svampfoton men framför allt med innovativa svamprecept. Det är en unik svampbok som Elle gjort, och som garanterat tagit henne lång tid att skapa. Den är välgjord och man får en inblick i hennes uppväxt och varför hon är där hon är idag. Jag önskar innerligt att Elle får tid att göra fler svampböcker med mer spännande svamprecept. Har ni inte boken, så köp den. Boken är också en perfekt present eller julklapp till en vän eller släkting som älskar att plocka svamp.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elle Nikishkova

  • Laga mat på stekhäll

    Elle Nikishkova

    I den här boken får du lära dig allt du behöver veta för att lyckas med din matlagning på stekhäll. Du får lära dig att göra upp en eld som passar som värmekälla under hällen och hantera de faktorer som påverkar värmen.Boken går även igenom de oli...

  • Laga mat i fältugn

    Elle Nikishkova

    Fältugnen är kanske det mest mångsidiga redskapet en utekock kan skaffa sig. Med en fältugn, eller dutch oven som den också kallas, kan du tillaga grytor, ¿fritera grönsaker, göra pulled pork eller baka bröd och bullar - you name it! Det här är de...