Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Majken Malm (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2020-10-01
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Julia Groth
Dimensioner
207 x 148 x 9 mm
Vikt
228 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189147843

Majken Malm och de försvunna kalsongerna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-10-01
141
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Advokat Lage Brystelman är alltid klädd i en prydlig grå kostym när han går till kontoret. Det är kläder som passar på ett advokatkontor. Men Lage tycker mycket om glada färger. Därför har han kalsonger i många vackra färger under sin prydliga kostym. De syns ju inte för andra, men själv blir han glad varje morgon när han drar på sig sina färgglada kalsonger. Men en dag upptäcker Lage något förfärligt. Någon har tagit hans allra vackraste kalsonger. De är rosa med glada röda nallar. Lage behöver hjälp av Majken Malm, världens bästa privatdetektiv. Det är bara hon som kan lösa hans svåra problem. Snart dyker hon upp i sin gamla rostiga bil, Vackra Klara.

Kostnadsfri lärarhandledning finns att ladda ner här: https://www.idusforlag.se/press/lararhandledning_majken_malm.pdf

Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg.

En rolig och lagom spännande deckare för nybörjarläsaren. Det här är den världsberömda privatdetektiven Majken Malms andra fall. [ ] det hänt mystiska saker i lilla Krokinge. Flera katter har försvunnit och hittats nästa dag på helt andra ställen. Har det något att göra med den kommande tävlingen om Krokinges vackraste katt? Vem kan ha ett motiv för att kidnappa katter? Ture Taxén, som hatar katter? Eller någon som har ett råttproblem? Majken Malm ger sig genast ut i sin rostiga bil "vackra Klara" och förhör alla tänkbara vittnen.

Både handlingen och karaktärerna är roliga och fyndiga och Julia Groths illustrationer speglar berättelsen på ett mycket bra sätt. Språket är bra, omfånget passande och handlingen tillräckligt spännande för målgruppen. Rekommenderas varmt.

Lektör Mia Mårtensson, BTJ-häfte nr 19, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Majken Malm och de försvunna kalsongerna
  2. +
  3. Majken Malm och de försvunna katterna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Majken Malm och de försvunna katterna av Irene Svensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Majken Malm och de försvunna kalsongerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rolig och spännande deckare för barn
    Martin, 2 december 2020

    Perfekt att läsa högt för barnen, både rolig och spännande! Roliga karaktärer och passar perfekt för barn i lägre åldrar, rekommenderas STARKT!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Irene Svensson

  • Majken Malm och de försvunna katterna

    Irene Svensson

    Vad är det som händer i det fridfulla Krokinge? Den ena katten efter den andra försvinner utan minsta spår. Men redan dagen efter är de tillbaka igen. När Katarina Kattelin hör talas om vad som händer med stadens katter blir hon orolig. Tänk om nå...

  • Hellre rörd än skakad

    Lennart Göth, Stefan Johansson, Irene Svensson

    Lennart GÖTH är författare (www.lennartgoth.se) och folkhögskollärare. Han har skrivit fyra romaner. Den senaste heter Ikonen eller historien om den otvivelaktiga turbanen (Bonniers 2006). Romanen En ny påminnelse om nominerades till August-priset...