Eden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2020-10-30
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Ulla Linton
Originaltitel
Eden
Dimensioner
216 x 145 x 17 mm
Vikt
458 g
SAB
Hce
ISBN
9789189157033

Eden

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-30
199
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor


"Från och med nu var det i mig som det vilda mullrade."

I ett reservat för ursprungsbefolkningen, inklämt mellan en motorväg och uråldriga skogar, bor femtonåriga Nita. Motorvägen kantas av plakat som efterlyser försvunna flickor och skogen skövlas av skogsbolag. Nita drömmer om att ta sig därifrån, ända tills jämnåriga Lucy flyttar in i grannhuset.

Några månader senare försvinner Lucy. Det dröjer två dagar innan hon hittas vid foten av ett träd, naken och täckt av sår. Ingen vet vad som har hänt, och Lucy har slutat prata. Snart upptäcks spår efter mystiska ritualer i skogen och när fler attacker sker börjar det viskas om hämndlystna skogsandar med rakbladsvassa näbbar och klor. I sina försök att ta reda på vem som gett sig på Lucy hamnar Nita själv mitt i händelsernas centrum.

Eden är en spänningsmättad roman om tonårstidens gränsland, systerskap och hämnd.

"En sensationell magisk saga." - Elle

"Eden är en märkligt suggestiv roman, som påminner både om Angela Carters Den magiska leksaksbutiken, om teveserien Twin Peaks och om Jessica Schiefauers Pojkarna." - Dagens Nyheter, Lotta Olsson

"... den har ett vackert och poetiskt språk och är bitvis spännande som en thriller. Också en fin skildring av tonårstiden, där vuxenblivandet liksom den symbolmättade skogen både skrämmer och lockar." - BTJ-häftet 22/2020, Anne Marie Lundström

Monica Sabolo föddes i Milano, växte upp i Genève och bor i Paris. Hon har nominerats till ett flertal stora litterära priser för sina romaner.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eden
  2. +
  3. Territoriet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Territoriet av Olivier Norek (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Eden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. På gränsen mellan verklighet och magi
    Jennifer, 13 april 2021

    I Eden får vi följa Nita som är av ursprungsbefolkningen som bor inklämt mellan en motorväg och uråldriga skogar. Nita drömmer sig bort om att fly från det stället, ända tills Lucy flyttar dit. Men några månader senare försvinner Lucy och dyker upp två dagar senare, då hon är naken och täckt av sår. Ingen vet vad som hänt och Lucy förbli stum. Fler attacker upptäcks och skogen börjar kantas av mystiska ritualer som viskar om hämndlystna skogsandar, och Nita inser att hon hamnar mitt i händels... Läs hela recensionen

  2. Underbar
    @bokslukarfeministen, 21 januari 2021

    Eden är en sådan där bok som jag inte kunde lägga ifrån mig. Jag älskade att följa Nita och de mysterier som skedde omkring henne i reservatet. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och personportättet otroligt målande, och jag blev oerhört fångad av händelserna i boken. Den är fascinerande och vacker samtidigt som den är obehaglig. Den har otroligt många av de saker som jag vill ha i en bok helt enkelt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Monica Sabolo