Hönsestrik forever : sticka fritt med färg och fantasi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2020-09-16
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Engman, Camilla (foto)
Dimensioner
215 x 175 x 18 mm
Vikt
530 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789189215009

Hönsestrik forever : sticka fritt med färg och fantasi

(31 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-16
216
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Anna Bauers efterlängtade uppföljare till Hönsestrik a love story hittar du nya, smarta modeller, bland annat en unisex-kaftan som stickas efter egna mått, klassikern stickad långkjol och kofta stickad uppifrån. Eller vad sägs om en fiffigt konstruerad sjal, knästrumpor och naturligtvis en kofta för barn klart att ungarna också ska ha hönsestrik!

I mönsterbiblioteket kan du välja och vraka bland hundratals nya bårder och mönster till dina projekt och du kommer genast att vilja förpassa alla dina murriga tröjor och koftor långt in i garderoben. En explosion av färg och stickglädje för alla storlekar är bokens signum. Aviga varv är motiga i mönsterstickning, men lär dig baklägesstickning: metoden där du inte behöver sticka aviga varv någonsin igen. Läs också om hur du skyddar dig mot skadedjur som gillar ull lika mycket som du, och hur du väljer färger så att dina mönster syns. Du kan även göra en djupdykning i hönsestriks historia och se hur allting började under 1970-talet i Danmark.

ANNA BAUER är textilkonstnär med magisterexamen i textilkonst från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg. Hon har även studerat modedesign, mönsterkonstruktion och sömnad, men är inte främmande för att göra utflykter till vitt skilda tekniker och material. Annas verk förekommer ofta på utställningar och hon håller regelbundet kurser och workshopar. År 2019 kom hennes första bok om stickning: Hönsestrik a love story.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hönsestrik forever : sticka fritt med färg och fantasi
  2. +
  3. Anna Bauers mönsterbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anna Bauers mönsterbok av Anna Bauer (inbunden).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hönsestrik forever : sticka fritt med färg och fantasi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Härlig inspiration
    Gunilla, 13 april 2021

    Denna bok är en fröjd att få bläddra i, så många berättelser, färger och mönster. Beskrivningarna av olika mönster utifrån antalet maskor är något alldeles extra.

  2. bra tips
    Irina, 16 november 2020

    Det är en fin bok med många tips för de som är kreativa och vill komma igång med sina egna projekt men jag tycker att boken har för lite färdiga projekt som exempel hur olika färger kan se ut i samma mönster.

  3. Äntligen!
    Sofia, 2 oktober 2020

    Den här boken, tillsammans med den första "Hönsestrik a love story", har fullständigt revolutionerat min stickning. Med inspiration, pepp och bra beskrivningar har jag äntligen hittat ett sätt att sticka som passar mig och jag kan lämna det där eviga, tragglande sökandet efter något roligt bland mer traditionella stickmönster, som så ofta känns som kvarlevor från min barndom. Mönsterbiblioteket är kreativt, lekfullt och inspirerande. Här lyckas på nåt sätt allt få plats, ett och samma plaggmö... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anna Bauer