Mat för hand : tumregler, handlag och gammal erfarenhet (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-05-21
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Ohlsson, Hedvig (Lyth & Co) (red.) / Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
240 x 165 x 20 mm
Vikt
608 g
SAB
Qcada,Pmbb
ISBN
9789189215528

Mat för hand : tumregler, handlag och gammal erfarenhet

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-05-21
231
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mathantverk för alla tider

Mat för hand är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup.

Att bevara och förädla mat för hand har folk gjort i alla tider och många av metoderna är förvånansvärt lätta att utföra, bara man får tydliga förklaringar, vettiga instruktioner och nödvändiga fakta. Mat för hand innehåller allt detta. Från tabeller över beredningstider, saltmängder och temperaturer till beskrivningar av tumregler, gammal erfarenhet och handlag. En bok för både nybörjaren och den som redan provat på metoderna.

Du lär dig att torka, röka, syra, rimma, luta, grava, pickla, konfitera, sylta, safta, infusera och fermentera.

JENS LINDER är en välkänd och prisbelönt matskribent, kock och författare som i otaliga artiklar i Dagens Nyheter och Gourmet slagit ett slag för ämnen som bär, svamp, långkok och mat från exempelvis Korea, Norden, Storbritannien, Frankrike, ja snart sagt varje del av världen. Ofta har han återkommit till traditionella metoder för förädling och konservering, inte minst i den klassiska boken Det glömda köket. Han är sedan många år juryordförande i SM i mathanverk där man tävlar i klasser som syrat, pastejer, korv med mera. Han håller också föredrag och kurser i dessa ämnen.

Röster om boken:

Jens Linders Mat för hand är ett måste i varje kök. Bara att slå upp när du vill röka, grava, rimma, torka, pickla eller torka något! / Expressen Söndag
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mat för hand : tumregler, handlag och gammal erfarenhet
  2. +
  3. Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till kväll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till ... av Rebecca Hübbe (inbunden).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mat för hand : tumregler, handlag och gammal erfarenhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Utformingen av den här boken är en besvikelse
    Kerstin Elisabet Arvidsson, 17 december 2021

    Jag uppskattar Jens Linders stora kunskap om matlagning och dess olika metoder.
    Tyvärr blev jag väldigt besviken över hur boken utformats. - Svårläst och omöjlig att lägga uppslagen på ett bord - då faller boken genast igen.

  2. I var mans hand
    OlaJolo, 30 juli 2021

    Underbar bok som bör finnas i varje matlagningsintresserad persons kök. Boken gav mig massor av ny kunskap och flera "aha-upplevelser". Den pryder nu sin plats i vårt kök och kommer att bli mycket tummad och läst.
    Ett standardverk.

  3. Intressant och hjälpfull
    Sonja Visser, 5 juli 2021

    Gammalt, visst och gott dessutom nyttigt. Med 3 barn och 9 barnbarn är presenter och julklappar
    räddade i framtiden.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jens Linder