De bästa  tärningsspelen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
81
Utgivningsdatum
2020-11-30
Förlag
Stevali Fakta
Dimensioner
175 x 170 x 13 mm
Vikt
266 g
SAB
Rdc
ISBN
9789189228153

De bästa tärningsspelen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-11-30
104
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    69
Visa alla 1 format & utgåvor
Tärningar, och dess föregångare trästycken, snäckskal och benbitar från djur, har vi människor spelat med i långt över tiotusen år. I denna bok återfinns ett underhållande och intressant urval tärningsspel från olika länder och tidsepoker:

- Hela 43 olika spel, med en, två, tre eller ännu flera tärningar

- Nyskapande och spännande varianter av yatzy, klassiska hasardspel, spel med bluffande och på pokertema, skicklighetskrävande dueller för bara två deltagare och mycket annat samt några intressanta nyuppfunna tärningsspel!

- Tydliga regler och instruktioner om spelsätt, antal deltagare, protokollföring och taktiktips

Dan Glimne räknas som en av Sveriges främsta auktoriteter på spel och hasard. Han är författare till en lång rad böcker i ämnet, och skrev i Aftonbladet under elva års tid om poker och gambling; har föreläst om spelandets kulturhistoria på flera universitet och högskolor; har två gånger om fått utmärkelsen Guldtärningen; har tilldelats staden Barcelonas kulturpris DAU Premi Especial; och har även valts in i Swedish Poker Hall of Fame.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De bästa  tärningsspelen
  2. +
  3. De bästa spelen med papper och penna

De som köpt den här boken har ofta också köpt De bästa spelen med papper och penna av Dan Glimne (inbunden).

Köp båda 2 för 203 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De bästa tärningsspelen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas varmt
    - (Västerås), 5 april 2021

    Den här boken ville jag ha inför semestrar med barnen. Boken är ca 20x20 cm och perfekt att ta med på semester tillsammans med tärningar , papper och penna. Liten mängd packning som kan användas till mycket.

    En jättefin bok! Boken börjar med ett förord med fakta om tärningar och tärningarnas historia. Boken innehåller strax under 50 olika tärningsspel. I några av spelen används både tärningar och marker. Har man inga marker finns tillräckligt många beskrivningar på spel med enbart t... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dan Glimne