Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Emma Sköld (del 9)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2021-05-24
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Henriksson, Anna (Formg.), Hellström, Lisa (Design)
Dimensioner
217 x 144 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
Hc
ISBN
9789189298019

Skyddsängeln

(123 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-24
192
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Körsbärsträden står i full blom, men kriminalinspektör Emma Sköld kan inte glädjas över den annalkande påsken. Sju månader har gått sedan en nära kollega försvann spårlöst före en rättegång. Hon är fast besluten om att hitta honom, död eller levande.

Samtidigt som polisen lyckas gripa indrivaren som sist såg kollegan i livet, får Emma ett oförklarligt mord på halsen. En äldre man hittas död på ett ödelagt mentalsjukhus. Men det är när hans identitet framkommer som hon blir besatt av att lösa fallet.

Skyddsängeln är den nionde boken i den omåttligt populära deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Liksom tidigare delar har innehållet en stark koppling till aktuella samhällsproblem. I Skyddsängeln utforskas ämnen som ensamhet, missbruk och konsekvenserna av psykiatrireformen för 25 år sedan. Är personen som övervakar dig den du borde frukta allra mest, eller är det i själva verket din räddande ängel?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skyddsängeln
  2. +
  3. Mytomanen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mytomanen av Sofie Sarenbrant (inbunden).

Köp båda 2 för 411 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Skyddsängeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande
    Amanda (Dalarna), 19 juni 2023

    Sofie Sarenbrant har skrivit en riktigt bra och spännande bok. När man väl har kommit in i den är det svårt att sluta läsa, man vill bara fortsätta. Man får mer djup i böckerna om man har läst dom i rätt ordning vilket jag inte har gjort men det går lika bra ändå. Att läsa dom i rätt ordning ger lite extra förståelde i tillbakablickar och dyrligt.

  2. Välskriven och spännande
    Lena Thelander (Norrköping), 14 november 2021

    Ännu en välskrven bok av Sofie Sarenbrant och jag kan rekommendera den med varm hand. Jag ser framemot att få läsa fler välskrivna böcker i serien om Emma Sköld.

  3. Välskriven och spännande
    Smurfen, 23 juli 2021

    Bra från första till sista sidan. Kan varmt rekommendera. Mycket välskriven och spännande. En av de bästa deckare jag läst.

  4. 4+
    Bokdjungeln , 13 juli 2021

    Nu har jag förvisso inte läst alla böcker i serien om Emma Sköld (de ligger dock och väntar på mig här hemma). Men av de jag har läst så har nivån varit hög, och denna bok gör mig inte besviken.
    Även om jag ganska tidigt kunde gissa vem mördaren var så var boken ändå fortsatt spännande. Jag ville fortsätta läsa för att se hur allt hörde ihop och hur den skulle sluta. Jag hade mördaren men inte motivet.
    Språket är lättsamt och fast de olika kapitlen utgår från de olika karaktärerna så... Läs hela recensionen

  5. Spännande fortsättning på serien om Emma Sköld
    millimys_books (Veberöd), 5 juli 2021

    Det är verkligen en ljuspunkt varje år det kommer ut en ny bok! Jag slukar dem oavkortat på en eller max två dagar (beroende på hur mycket tid det finns för läsning)..

    Det är ingen "blodig" deckare men desto mer spännande med aktuella samhällsskildringar invävda.

    Språket är målande och spänningen hög!

    I denna del får vi besöka St Gertrud, ett gammalt nedlagt mentalsjukhus som utgör scenen för fruktansvärda händelser.

    Jag lovar ni kommer inte att bli bes... Läs hela recensionen

  6. Lika spännande som alltid
    Ann-Louise Persson, 25 juni 2021

    Älskar man Sofie Sarenbrants böcker, älskar man denna med, serien om Emma Sköld är väldigt bra. Man är lika fast som i de tidigare böckerna hon har skrivit.

  7. Spännande och nervkittlande
    veronicas_bok_bak_liv, 15 juni 2021

    Äntligen! Så fort jag läst ut en bok i serien om Emma Sköld så längtar jag till nästa och nu har den kommit den nionde delen.
    Det är vår och körsbärsträden står i full blom och påsken är i antågande men Emma kan inte glädjas, för sju månader sedan försvann en av hennes kollegor och ingen vet om han är död eller levande. Emma får ett oförklarligt mord på halsen , där en äldre man hittas död vid det övergivna mentalsjukhuset, det är när mannens identitet kommer fram som Emma inte kan släpp... Läs hela recensionen

  8. Riktigt dålig
    Maria, 10 juni 2021

    Vilken besvikelse! Tunn story, förutsägbar tråkig berättelse från början till slut. Kommer absolut inte upp i nivå med hennes tidigare böcker. Så besviken.

  9. Nionde boken om Emma Sköld har ett viktigt tema
    betttybook (Sandviken), 6 juni 2021

    Påsken närmar sig och naturen är som vackrast, men kriminalinspektör Emma Sköld kan inte släppa tankarna på kollegan Krille som försvann spårlöst för sju månader sedan när han var på väg till rättegången för att vittna mot en mördare. Emma och hennes parhäst, exet Nyllet Nyhlén har fått till ett bra samarbete kring deras barn, mycket tack vare hans nya kärlek Nora, psykologen som både han själv tidigare och nu Emma går hos för terapi. Nora's egna tankar kring relationen är splittrade.
    <... Läs hela recensionen

  10. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 28 maj 2021

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Skyddsängeln är Sofie Sarenbrants tolfte bok, och den nionde boken i serien om polisen Emma Sköld. Jag har läst dom allihopa och tyckt om dom alla. Och den här boken var inget undantag, för den var lika bra som dom tidigare böckerna i serien.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Sofie Sarenbrant