De kapabla (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2021-05-15
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
180 x 110 x 23 mm
Vikt
190 g
SAB
Hc
ISBN
9789189298156

De kapabla

(77 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-05-15
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
UTSEDD TILL ÅRETS DECKARDEBUT 2021 I CRIMETIME AWARD

2:A PLATS I ÅRETS BOK 2021



Crimetime-juryns motivering:

För en mångbottnad, originell och mycket välkomponerad story med både svärta och humor. Ett ödesdigert misstag följs av en rad dåliga beslut, och vi sitter som fastnaglade när de till synes helt vardagliga huvudkaraktärerna steg för steg gräver sin egen grav. Det är absurt, underhållande och fruktansvärt skrämmande. Precis som i en skrattspegel där vi får syn på oss själva och vår samtid i den förvrängda bilden sätter vi skrattet i halsen. Priset går till en komplett debut i genren diskbänksrealism noir.



Sjövild och galen, ett sanslöst relationsdrama som höll mig vaken till midnatt ... Som läsare får man fjärilar i magen av den infernaliska spänningen. Ingalill Mosander, Aftonbladet

Lysande debut! Sofie Sarenbrant

Stämningen är krypande, igenkänningsfaktorn är hög, karaktärerna är mänskliga. Man vill ha mer. Jens Lapidus

SLUKADE denna!!! Boken är OEFTERHÄRMLIG!!! Fredrik Wikingsson

Ekmans relationsdrama är en utsökt mix av spänning, djup och driv. Det går inte att sluta läsa. Lina Bengtsdotter

Skruvad thriller ... Det vore förvånande om filmbolagen inte redan slåss om rättigheterna. Filter



Skönlitterär debut av en av Sveriges främsta magasinsjournalister

Det gick så snabbt när tillvaron rämnade. En dryg månad tidigare hade Annas största problem varit att behöva leva med en tråkig man. Nu placerade hon kroppsdelar i soppåsar. Efteråt tog hon en kall dusch och när hon såg sig i badrumsspegeln blev hon förvånad över att se ut precis som vanligt. Som om ingenting hade hänt. Men hon var inte densamma. Eller hade hon först nu blivit sig själv? Hade allt som hänt släppt fram hennes verkliga jag? Det var en verkligt skrämmande tanke.

DE KAPABLA är en kvävande thriller om vanliga människor som råkar ut för en livsavgörande olycka. Klas Ekman utmärker sig genom att skickligt finkalibrera det svartaste mörkret med värme, humor och massor av igenkänning. Resultatet är en roman som lömskt kryper under skinnet på läsaren.



Feel-bad när det är som bäst. Mari Janson/SvD Perfect Guide

Berättelsen är rakt berättad, utan krusiduller, och karaktärerna är trovärdigt tecknade. Berättelsen är obehaglig för att allt känns så nära. Trots att slutet går att förutse är De kapabla en thriller som ger rysningar. Rasmus Klamas, BTJ

Klas Ekman har skrivit en nervkittlande thriller om hur människor målar in sig i hörn. [ ] en storartad debut. Nisse Scherman, ledamot Svenska deckarakademin

En effektiv och spänningsalstrande intrig. Magnus Persson, SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De kapabla
  2. +
  3. Blodlokan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodlokan av Louise Boije Af Gennäs (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av De kapabla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ointressant
    Annette, 16 december 2023

    Min samlade bedömning av boken när jag läst ut den var: Ointressant och seg. Jag hade inga problem med att lägga ifrån mig boken och jag längtade inte till att fortsätta läsa. Tyvärr. Jag kände ingenting när jag läst färdigt den mer än att jag kunde låtit bli att läsa den. Den får en tvåa för att det är en originell historia.

  2. En bok som verkligen griper an.
    UppsalaTommy (Uppsala), 27 november 2023

    De Kapabla är en bok av Klas Ekman, en författare som jag måste läsa mer av. Hög spänning med härligt oväntad upplösning.

  3. En osannolik historia
    -, 13 november 2023

    Det tog ca 100 sidor innan det började hända något. Sedan blev det bara värre och värre. Så osannolikt att det blev tråkigt.

  4. Mycket läsvärd !
    eva hellqvist, 10 november 2023

    Välskriven och spännande. Bra språk. Svår att lägga ifrån sig. En riktig bladvändare in i det sista. Rekommenderas för den som önskar en både intressant och spännande lässtund.

  5. Till gränserna av Mänsklighetens mörka sida
    Hjortronhyllan, 21 juni 2023

    Åh herregud.. var ska vi börja? "De kapabla" är en feel bad-roman som handlar om ett brott där fel beslut leder till fler felaktiga beslut och avslöjar till sist vilka mörka sidor människor är kapabla till. Klas Ekman lyckas verkligen träffa mitt i prick med sina karaktärer. Jag har lite svårt att sätta Johan på rätt plats, men Roger, Anna och framför allt Rickard är helt perfekta i det här dramat. Inget onödigt målas upp, det känns verklighetstroget.

    Jag gillar hur Ekman parallellt ... Läs hela recensionen

  6. De kapabla
    Viveka, 5 maj 2023

    En obehaglig historia... alltigenom; hade den inte varit så välskriven hade jag inte läst ut den. Tar man sig an den, vill man absolut veta hur det slutar.

  7. Spännande
    @bokslukarfeministen, 20 januari 2022

    De kapabla är en spännande thriller om helt vanliga människor som förändras på grund av en livsavgörande olycka. Den är annorlunda och väldigt rak i sitt berättande, vilket ibland gör berättelsen så obehaglig att jag fick rysningar när jag läste den. Karaktärerna känns oerhört trovärdiga då det är helt vanliga människor som det handlar om, vilket kanske är en av anledningarna till varför den känns så obehaglig och verkligen kryper under skinnet på den som läser. Samtidigt är den lättläst, vil... Läs hela recensionen

  8. Debutdeckare
    Roland Levin, 8 januari 2022

    En mycket spännande deckare som blev utsedd till årets debutdeckare. Man mäste sträckläsa den så man vet hur det slutar. Rekommenders varmt.
    Roland Levin

  9. 3+
    Bokdjungeln , 5 december 2021

    Denna bok läste vi med bokklubben och min egna reflektion är att detta är en spännande bok. Innan jag började läsa den så tyckte jag att den kändes mörk, vilket jag också upplevde den som i bokens startgrop. Men så mitt i boken så händer det grejer som gjorde att jag började gapskratta. Kanske var det för att det var sent och jag var trött, eller så är den faktiskt rolig på sina ställen. Men jag kan säga att boken efter det skrattet blev riktigt bra. Deltagarna i klubben tyckte också boken va... Läs hela recensionen

  10. Både rolig och spännande
    Ireen Stenberg, 5 oktober 2021

    Utöver det bra beskrivning av relationsproblem. Mycket lättläst och hade svårt att lägga den ifrån mig. Rekommenderar den verkligen.
    Läs DEN!

  11. ..
    MB2, 23 augusti 2021

    Jag kände inte att detta var min stil ... den kändes trög och inte fängslande blev förvånad när den är en av böckerna som kan bli väld till årets bok

  12. Fullpott
    jonssonsbookworld.blogg.se, 20 augusti 2021

    Wow, vilken sträckläsningsbok! Det var spännande från första till sista sidan. Jag tycker att det var härligt med så många olika relationer, och det var också som många andra säger - otroligt mycket igenkänning. Det kändes också lite skevt att jag hade sympati för Anna och Johan genom hela boken, oavsett deras handlingar. Och de var ju inte alltid så sympatiska om man säger så, haha.
    Men så är det ju, att bakom varje handling finns det en sårbar och vanlig människa med sina egna problem, ... Läs hela recensionen

  13. Självömkan och misär
    Ann, 3 augusti 2021

    Ett gäng självömkande människor där boken går ut på att följa deras inre monolog. Samtliga personporträtt beskriver misslyckade och/eller elaka människor. Inte en enda uppfriskande karaktär finns med.
    Storyn kunde varit underhållande men beskrivs helt utan finess och all denna självömkan fick mig att tappa intresset.

  14. Om val och dess konsekvenser
    Elin, 13 juli 2021

    Skulle du välja ditt barns välbefinnande eller din nya himlastormande kärlek? Är rädslan för konsekvenserna av valet eller rädslan för förändring störst? Boken handlar om de val vi gör och hur långt människor är beredda att gå för att dölja sina misstag och upprätthålla fasaden. Villaidyllen flippar ur och det gäller att hänga med i svängarna. Jag tyckte att boken var en mycket underhållande thriller med ett uppfriskande persongalleri av vanlisar.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Klas Ekman