Årstidernas växlingar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2021-01-20
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 14 mm
Vikt
249 g
SAB
Hc
ISBN
9789189308237

Årstidernas växlingar

(11 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-01-20
211
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
Även om jag hade försökt glömma min uppväxt gjorde den sig påmind som vore den en oönskad, påträngande och extremt ihärdig gäst. Dessa minnen, som hade legat vid ett mörkt okänt djup i mitt inre började gradvis att stiga till ytan, som att en tyngd hade hållit dem nere under alla dessa år som hade passerat, men att den tyngden nu hade avlägsnats.

Årstidernas växlingar är en mångbottnad berättelse om utanförskap, och en skildring av medelklassens bräckliga fasad i en svensk avindustrialiserad småstad. I berättarjagets ungdom framträder en upplevelse av en längtan efter att - inifrån och ut - krossa ytskiktet i jakt på en mer autentisk upplevelse av livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Årstidernas växlingar
  2. +
  3. Växlingar och repriser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Växlingar och repriser av Laila Bangoura (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Årstidernas växlingar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Anette
    Anette, 29 oktober 2023

    En riktigt bra bok om allt och ingenting där det ibland är svårt att veta vad som är verkligt och vad som är dröm. Språket och formuleringarna är underbara med långa, behagfulla meningar som man ibland måste läsa om för att kunna fånga hela vidden. Berättelsen är melankolisk och balanserar perfekt på gränsen till tragisk, men utan att tippa över.

  2. boktips!
    Yvette Klang, 10 september 2023

    årstidernas växlingar, av david danielsson, tar mig med på en resa där verklighet vacklar och blandas med drömmar och minnen, nutid och dåtid, yta och djup. om utanförskap, längtan efter något mer och att uppsöka sitt förflutna i en döende småstad. väldigt välskrivet och intressant, men även utmanande (inget man hastar igenom). här är det språket som klär berättelsen.

    "Nuet hade varit något ständigt pågående som jag på sätt och vis alltid hade befunnit mig en tiondels sekund i osynk... Läs hela recensionen

  3. 90-tal i avfolkningsbygd
    Linnea af Kleen, 2 mars 2022

    Samtidigt som jag läser om en medelklass i en avfolkningsbygd som är bekant för mig rent geografiskt så framkallas egna diffusa minnen från uppväxten i en inte särskilt stor stad. I Davids historia känner jag igen människor jag känt, varit bekant med och stött på i folkölsfyllan på hemmafester som spårade ur. Berättelsen väcker ett smygande obehag - kanske för vad det väcker i mig. Eftersom David är nittiotalist är han välbekant med tidsperioden och de specifika referenser som jag inser när j... Läs hela recensionen

  4. Välskriven och mycket läsvärd bok!
    Sebastian, 4 december 2021

    Livets resa, utanförskap och ensamhet. Ämnen som berör oss alla och som många kan relatera till. David går in på djupet och lyckas fånga essensen av det som vi alla känner men som jag inte alltid kunnat sätta fingret på. Han gör det med ett tillvägagångsätt som jag inte sett tidigare och som lyfter läsupplevelsen.

    Han lyckas på ett målande sätt beskriva resan där vi försöker finna inre frid mitt i allt, hur vi försöker interagera med omvärlden i vår ensamhet och livets komplexitet p... Läs hela recensionen

  5. En tankeväckande läsupplevelse
    Irene Kolare, 25 november 2021

    Enligt texten på bokens baksida är David Danielssons "Årstidernas växlingar" en berättelse om utanförskap med avstamp i en svensk avindustrialiserad småstad. Romanen är precis vad den ger sig ut för att vara.

    Det finns gott om litteratur där kändisar berättar och visar att de är som vanligt folk. Det brukar vanligtvis tråka ut mig. Danielssons berättelse fängslar mig. Inte en mening känns tillrättalagd och jag sträckläser varje ord. I "Årstidernas växlingar" kan jag läsa om vanligt f... Läs hela recensionen

  6. Läsvärd och välskriven.
    Matti, 9 februari 2021

    En mycket läsvärd bok om en man som ser tillbaks på sin uppväxt i utanförskap. Boken är mycket välskriven och svår att slita sig ifrån.
    Rekommenderas!

  7. En mycket bra och välskriven bok!
    JollyBob, 7 februari 2021

    Berättarjagets narrativ gör det till en bok som skildrar utanförskap och ensamhet väl, något som många läsare torde kunna relatera till och identifiera sig med, mer eller mindre. Djupdykningen i berättarjagets barndom till vuxenliv, och upplevelserna och förnimmelserna som hör därtill, ger en gripande läsning, en slags blandning av melankoli och bitterljuv nostalgi. Bokens inslag av mörker kryddar på läsningen. Skrivsättet är samtidigt intellektuellt stimulerande. Det är en bok som talar både till intellektet och känslan. Rekommenderas starkt!

  8. Läsvärd bok
    Mari Weston, 4 februari 2021

    En intressant och välskriven bok om en man som ser tillbaka på sin uppväxt och försöker hitta friden i sitt inre. En bok som berör och lämnar efter sig många funderingar.

  9. Exemplarisk bok
    Ottilia (Göteborg), 3 februari 2021

    Väldigt bra och intressanta beskrivningar genom hela boken. Hade svårt att slita ögonen från den! David Danielsson har ett fantastiskt berättarperspektiv och har fångat den perfekta känslan och upplevelsen i skrivformat. Rekommenderar!

  10. Mycket läsvärd!
    Madde (Göteborg), 3 februari 2021

    Vilken fantastisk bok! Jag rekommenderar starkt!
    Den här boken är relaterbar på flera olika nivåer, mycket välskriven och oerhört intressant.

  11. Fantastisk träffsäkerhet
    izaiza66, 2 februari 2021

    Författaren har på ett suveränt sätt lyckats beskriva människors utanförskap, tankar och rädslor.
    Vi får ta del av en resa mellan huvudpersonens tidiga ungdom till vuxenlivet. Boken belyser den komplexa tillvaro som vi alla befinner oss i.
    I grunden är alla individer ensamma. Boken handlar om att tolka sin tillvaro. Att tro på sig själv och att fungera med omvärlden.
    Författaren har fångat de känslor som är förknippade med livet självt.
    Rekommenderar verkligen denna bok både till ungdomar och vuxna!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av David Danielsson

  • Ljuset vid världens ände

    David Danielsson

    Vårens dofter blandades med den fräna lukten från cigarett¿röken och han kupade den ena handen ovanför ögonbrynen för att inte bländas för mycket av solen, som alltid tycktes vara som starkast när den var på väg ner i horisonten - Robin brukade li...