Sjukvård är humanism : men marknaden har tagit över (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2021-05-18
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
473 g
SAB
Lz Lind, Magnus G.,Vp-c
ISBN
9789189323063

Sjukvård är humanism : men marknaden har tagit över

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-05-18
204
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alltsedan antiken har läkekonsten hämtat motivation i det sociala kontraktet. Sedan början av 1800-talet har sjukvård alltmer kommit att betraktas som en apparat för medicinska och kirurgiska ingrepp. Trots att resurserna ökat dramatiskt tar efterfrågan aldrig slut. Sjukvårdsetiken kräver att medicinska behov prioriteras före bekväm service.

Men starka ekonomiska krafter leder åt motsatt håll. New Public Management etablerade en pseudomarknad i offentlig sjukvård trots att ekonomiskt schablontänkande inte får styra.

Mot denna bakgrund kritiserar han NKS-projektets isolationism och elitism samt maktkampen mellan den medicinska professionen och den ekonomiska administrationen.

Författaren har som läkare arbetat med öron-näsa-hals- och cancersjukvård i 38 år på Karolinska Sjukhuset och varit med i planeringsfasen för NKS.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjukvård är humanism : men marknaden har tagit över
  2. +
  3. Hitler : en biografi. D. 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitler : en biografi. D. 1 av Joachim Fest (pocket).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sjukvård är humanism : men marknaden har tagit över. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Imponerande läkargärning.
    Åke G, 12 augusti 2021

    Som läkare är behållningen stor av att läsa boken men jag tror att den är mycket läsvärd även för icke-läkare. Här beskrivs en lång och klok läkargärning. Vill man förstå hur dagens sjukvård kommit snett erbjuds också värdefulla insikter.

  2. Sjukvård är Humanism
    Lars-Olof Ericsson, 9 juni 2021

    Lättläst bok i ett kvalificerat ämne. Lång erfarenhet och god iaktagesförmåga under många år och märkliga förändringar som lett bort från empati och humanism.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Magnus G Lind

  • Hemligt sällskap för två

    Magnus G Lind

    I "Hemligt sällskap för två" delar Magnus Lind med sig av en djupt person¿lig resa genom ett sextioårigt liv med sin älskade Ingela. Deras berättelse sträcker sig från första mötet till ett sista farväl, en saga om två själsfränder som d...