Dessa ljusa sommarnätter : ett skådespel från Hälsingland (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (226.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Veronica Kurba
Utgivningsdatum
2021-09-15
Förlag
Bookea
ISBN
9789189373761

Dessa ljusa sommarnätter : ett skådespel från Hälsingland Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-09-15

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är sommar i Trönö och dags för den årliga sommarteatern om Nathan Söderblom. Samtidigt med detta kommer beskedet att Felicia, en ung kvinna från byn har hittats död.

Dödsbudet skakar hela bygden och skapar ringar på vattnet. Flera personers livsöden påverkas av mordet. Vi får möta Staffan som tampas med sin tro och sexualitet, och Veronica som kämpar för att komma tillbaka från sin utbrändhet. Ekon från när det uppstod en sektliknande rörelse i byn gör sig också hörda. Hur kunde det gå så fel? Vem bär skulden?

"Dessa ljusa sommarnätter" är en roman med existentiell klangbotten och svenskt vemod, inspirerad av verkliga platser och händelser. Nathan Söderbloms ande vilar över både texten och bygden.

Eva Lundström är lärare och religionsvetare. Hon har sina rötter i små byar och stora skogar i både Hälsingland och Västerbotten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Lundström

  • Spektrum Biologi Språklabb : en språkutvecklande arbetsbok

    Susanne Fabricius, Fredrik Holm, Anders Nystrand, Jonas Bohlin, Eva Lundström

    Spektrum Biologi Språklabb är en språkutvecklande arbetsbok till Spektrum Biologi. Arbetsboken gör det möjligt för eleverna att arbeta med biologi och språk parallellt med bildstöd. Den gör det möjligt för dig som lärare att inkludera alla i din b...

  • Livbojen

    Eva Lundström

    Detta är en lättläst metodbok i matematik för högstadiet. Den följer det centrala innehållet i Lgr22 och går igenom momenten som tas upp i åk 7-9. Tips, begrepp och handledning för att klara kunskapskraven i matematik.