Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gourmetthriller (del 1)
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2022-06-14
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
217 x 141 x 19 mm
Vikt
434 g
SAB
Hc
ISBN
9789189393196

Nord

(19 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-06-14
194
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter en ödesdiger olycka i tonåren står Alex ensam, arbetslös och med självkänslan på botten. När han får ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant tvekar han inte en sekund. Det är ett eftertraktat jobb som Commis de Cuisine, köksassistent, på den världsberömda stjärnkrogen NORD i de jämtländska fjällen.

Jobbet är stentufft, och snart kompliceras saker av att han faller för ägaren Alice Duwal, som är vacker och spännande men betydligt äldre än Alex och dessutom gift. Det dröjer inte länge förrän Alex inser att allt inte är som det verkar. Alice visar sig ha många hemligheter, och han dras in i en härva av lögner, sex och hot som verkar helt omöjlig att ta sig ur.

Vart kan du vända dig när ditt förflutna vägrar släppa dig fri?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nord
  2. +
  3. Syd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Syd av Katarina Ekstedt, Anna Winberg Sääf (inbunden).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Nord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nord
    millanXC, 3 september 2023

    Boken var en besvikelse då det inte fanns en trovärdig spänning. Alex är töntig. Beskrivningen av restaurangen i Jämtländska fjällvärlden var sådär.

  2. Wow!
    Elisabeth, 10 augusti 2022

    Vilken spännande bok. Kunde inte lägga den ifrån mig när jag väl börjat. Lärde mig massor om den hårda världen i restaurang, jag inte hade en aning om och intrigen var klockren. Längtar till uppföljaren!!

  3. Intrigen tyckte inte jag var trovärdig
    Anders, 27 juli 2022

    Jag hade svårt att förstå varför Alex gång på gång tror att han kan tala förstånd med Alice och gång på gång blir ensam med henne. Restaurangmiljön beskrivs väldigt bra, men jag tycker inte att Alex är särskilt trovärdig. Det är bitvis ganska spännande men slutet gjorde mig lite besviken.

  4. Spännande thriller i stjärnkrogsmiljö
    -, 25 juli 2022

    Jag drabbas direkt av hur trovärdig beskrivningen av restaurangmiljön känns, vilket i och för sig inte är så konstigt när den ena halvan av författarduon är gift med en stjärnkock. Så researchen kan inte vara annat än fläckfri. De ofta ingående beskrivningarna i köket är intressanta, och ger även en känsla för vem Alex är, både som kock och människa. Till en början upplever jag Alex som en otroligt naiv kille, men han växer allt eftersom handlingen framskrider. Spänningen är snyggt uppbyggd, ... Läs hela recensionen

  5. Nord
    betttybook (Sandviken), 28 juni 2022

    Alex är i 20-års åldern, arbetslös och bosatt i Köpenhamn efter att ha gått ett gymnasieprogram med restaurangprofil på Öland och därefter fått ett uppdrag han nästan omgående blev uppsagd från. En tragisk olycka under högstadiet gjorde att han varken har familj eller vänner som stöttar honom längre, så när en skolkompis från förr kontaktar honom för att erbjuda ett jobb är valet enkelt.

    Alex drar iväg till den världsberömda och framgångsrika krogen Nord utanför Åre för att jobba som... Läs hela recensionen

  6. Spännande
    @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 27 juni 2022

    En ovanlig spänningsroman. Jag var fast redan från första sidan. Fin miljö med en bra story och fina karaktärer.
    Ser fram emot fler böcker av författarna

  7. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 22 juni 2022

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Nord är en psykologisk thriller som är skriven av författarparet Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf. Den utspelar sig i restaurangmiljö i Åre. Jag tyckte mycket om boken, som kändes lite annorlunda med tanke på miljön. Läser gärna fler böcker av författarna. Och jag kan rekommendera boken.

  8. Fullständigt fängslande

    Jag var fast från allra första sidan, jag hade aldrig en enda tvekande tanke utan slukades av boken från början till slut. Det är en bok som du enkelt plöjer igenom på en dag om du bara har tiden. Jag önskar att jag haft den tiden för jag ville verkligen inte slita mig. Det var en så bra kombination av drama, relationer och fängslande miljö. Jag hade aldrig trott att den lyxiga maten och arbetet på en finare restaurang skulle göra mig så intresserad! Jag tycker att det är så häftigt och skick... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna