Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2022-03-17
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
218 x 143 x 24 mm
Vikt
469 g
SAB
Hc
ISBN
9789189393226

Parmiddagen

(22 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-17
219
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor


Tre par. Två familjer. En katastrofal middag.

Det är tidig nyårsdagsmorgon när Nackapolisen möts av en makaber syn i ett av de ståtligare hemmen. I botten av den uttömda och vinterstängda poolen ligger två nakna, förvridna kroppar.

Kvällen innan har ett förälskat tonårspar planerat att låta sina föräldrar träffas för första gången. Lisa Kjellvander älskar sin enda dotter Ebba över allt annat och ställer upp på sin dotters önskan om en gemensam nyårsmiddag, trots att det är kris på jobbet och äktenskapet skaver. När sällskapet väl samlats försvinner illusionerna om en lyckad kväll. Runt det dukade bordet väcks minnet av en gammal oförrätt till liv och snart skenar händelserna mot det oåterkalleliga slutet.

PARMIDDAGEN är ett gastkramande kammarspel som utspelar sig i Stockholms nyförmögna medelklass. Under sju akter utvecklas ett känsloladdat drama med förödande konsekvenser för alla inblandade.

Om tidigare böcker av författaren:

Det kan konstateras att Sverige har fått en ny spänningsförfattare av rang som varmt rekommenderas åt alla av genren intresserade. BTJ

Det här är en välskriven thriller med komplexa karaktärer och många bottnar, och jag är ganska övertygad om att det kommer bli en ny läsarsuccé bland deckarfantaster. Johannas deckarhörna

Det är skickligt uppbyggt och väl genomfört, med dramatik, komplexa utredningar och högt tempo. ... Järnänglar är en internationell thriller med en väl komponerad intrig. Norrtelje Tidning

MARTIN ÖSTERDAHL (född 1973) är bosatt i Stockholm och Geneve, där han är verksam som författare och den högst ansvarige för Eurovision Song Contest. Tidigare var han programdirektör på SVT där han låg bakom ett flertal tv-program för den svenska marknaden. År 2016 debuterade Martin Österdahl som skönlitterär författare med böckerna om agenten Max Anger. Böckerna har filmatiserats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Parmiddagen
  2. +
  3. En kamp mot klockan

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kamp mot klockan av Peter May (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Parmiddagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Habil parantes
    Fabbe, 15 augusti 2022

    Underhållande och sjukt lättläst bok. Överdriven och osannolik premiss, men det är väntat i genren, som jag för övrigt inte dyker ned i allt för ofta. En parantes som är precis vad man förväntar sig. Varken mer eller mindre.

  2. En oerhört spännande historia
    camilla olsson, 10 augusti 2022

    Detta är absolut en bladvändare! En oväntad och obehaglig historia som utspelar sig under en nyårskväll. Ser fram emot fler romaner från Österdahl!

  3. Nervkittlande läsning
    veronicas_bok_bak_liv, 13 juli 2022

    På nyårsdagens morgon möts polisen av en makaber syn, i botten på den tömda poolen ligger två nakna, förvridna kroppar. Det förälskade tonårsparet Ebba och Marlon planerar att låta deras föräldrar få träffas för första gången. Ebbas mamma vill att hennes dotters önskan ska ske så hon anordnar en treträtters nyårsmiddag och tänker att det ska bli en fin kväll, men den illusionen försvinner så fort de dyker upp vid dörren.

    Det här är för mig en ny författare och min första bok jag läs... Läs hela recensionen

  4. Negativ överraskning.
    Stefan Fälling, 31 maj 2022

    En mycket medioker bok på flera sätt. Det gick ganska snabbt att räkna ut vad som skulle ske och vad som var vad. Inga överraskningsmoment överhuvudtaget.

  5. Rekommenderar

    Vilken spännande och välskriven bok. Älskade när då och nutid vävs ihop. En nervkittlande story. Klockrena karaktärer. En riktig bladvändare.

  6. Skicklig!
    Bokhyllaniskuggan, 8 maj 2022

    ❥ Recension

    Det här är en bok skriven i då- och nutid samt ur Lisas (mamma) och Ebbas (dotter) perspektiv. Den är otroligt skickligt skriven och för mig blev det en ordentlig sträckläsning, jag läste ut den på en dag.

    Enligt mig börjar boken lite trevande och den grep först inte tag i mig men jag såg potentialen. Men sen sögs jag sakta, sakta in i berättelsen som visade sig vara riktigt otäck. När den väl grep tag i mig tänkte jag: vad fan är det som pågår, vad har h... Läs hela recensionen

  7. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 3 april 2022

    Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Parmiddagen, är den första boken som jag har läst av författaren Martin Österdahl. Han har tidigare givit ut en trilogi om Max Anger, men jag har bara sett teveserien som baseras på den första delen i bokserien. Den här nya boken är en helt fristående bok och i en helt annan genre än hans tidigare böcker. Jag tyckte väldigt mycket om Parmiddagen. Den var väldigt spännande och mycket välskriven. Jag kan varmt rekommendera den, och jag hoppas på att författaren skriver liknande böcker i framtiden.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Martin Österdahl