Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2022-04-26
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Cecilia Berglund Barklem
Originaltitel
The Sweetness of Water
Dimensioner
217 x 143 x 28 mm
Vikt
586 g
SAB
Hce
ISBN
9789189393677

Vattnets sötma

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-26
87
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
NOMINERAD TILL ÅRETS BOK 2022

En historisk bladvändare om kärlek och hat med starka kopplingar till vår egen tid

Efter att de vita sydstatsbönderna tvingats frige sina slavar söker de föräldralösa bröderna Prentiss och Landry sin tillflykt på George och Isabelle Walkers gård. I sorgen över att ha förlorat sin ende son i kriget tar paret Walker sig an dem på ett sätt som får resten av bönderna i Old Ox att rasa av ilska.

Liksom Den underjordiska järnvägen är Vattnets sötma ett både storslaget och spännande epos som berättar om kärlek och medmänsklighet under de mest skrämmande omständigheter. Samtidigt som bröderna försöker skapa sig ett nytt liv i kölvattnet av slaveriets trauman uppdagas en historia om förbjuden kärlek mellan två soldater som nyligen återvänt hem. När deras hemlighet upptäcks leder katastrofen till mer än bara ett mord, och till att Isabelle kliver fram som en ledare för alla de frigivna men hemlösa medborgarna i Old Ox.

VATTNETS SÖTMA har vunnit Earnest J. Gaines Medal for Excellence in Fiction och Willie Morris Award for Southern Fiction. Den har även varit nominerad till 2021 års Booker Prize, Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction, Center for Fiction's First Novel Prize, samt i dubbla kategorier till både Goodreads Choice Award och Audie Awards. Dessutom har den varit New York Times-bästsäljare, Oprah's Book Club Pick och på Barack Obamas lista över rekommenderad sommarläsning. Just nu tävlar den om det brittiska Dylan Thomas-priset och Årets bok i Sverige.

Ett givet val för alla som tyckte om Colson Whiteheads Den underjordiska järnvägen. Damernas Värld

Lotta Olsson tipsar: Det handlar om rasism och andra former av utanförskap: fattigdom, homosexualitet, att vara kvinna eller att bara sakna den där förmågan att slå sig fram. Motsättningarna är obehagligt bekanta. Dagens Nyheter

En bladvändare, full av smått oförglömliga romanfigurer, och liksom alla bra historiska romaner säger den också något om vår egen tid. Bibliotekstjänst

En omedelbar klassiker. Wall Street Journal

Storslagen och intim på ett sätt som gör romanen både personlig och politisk. The Guardian

En vacker, mogen och hjärtskärande roman. Bookreporter

Fängslande och dramatisk ... lämnar ett bestående och mångfacetterat intryck. NRP

NATHAN HARRIS, född 1991, har tidigare mottagit University of Oregon's Kidd Prize och varit i final för Tennessee Williams Fiction Prize, samt Michener Stipendiat vid University of Texas. För Vattnets sötma, som är hans debutroman, har han även förärats National Book Foundations hederspris för unga författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vattnets sötma
  2. +
  3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 266 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vattnets sötma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. 1bok2katter3kopparte tycker:
    Anna, 28 oktober 2022

    I Vattnets sötma av Nathan Harris strövar den vithårige hemmansägaren George Walker på markerna han ärvt efter sin far och som han skulle gett i arv till sin son. Han har villat bort sig i tankarna och väntar på att stjärnorna ska leda honom hem.
    Den här kvällen möter han två unga, svarta män. De vill helst bli lämnade i fred och George har nog med sina egna sorger och monster. Han är en sån som hellre låter en stund bero än sliter sönder den med bortslösade ord.
    Prentiss och Landry ... Läs hela recensionen

  2. Inte min smak
    @bettan_bokprataren (Örebro), 10 juli 2022

    Det här var en bok jag hade oerhörda förväntningar på och ibland är nog inte det så bra. Trots att den är med och tävlar om Årets bok i Sverige så fångade den inte mig som den borde.
    Jag hade svårt att komma in i den och tappade fokus hela tiden.
    Kanske det var fel tidpunkt för mig, feltajming i tiden helt enkelt.
    Många har hyllat den och några har till och med utsett den till en klassiker men tyvärr inte hos mig.

    Men jag tycker absolut att den är läsvärd och jag tycker ... Läs hela recensionen

  3. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 28 juni 2022

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Vattnets sötma är den amerikanska författaren Nathan Harris debutroman. Den utspelar sig när slaveriet upphävdes i Amerika. Jag tyckte mycket om boken som är välskriven och berörande, och jag kommer att minnas karaktärerna i boken. Kan varmt rekommendera den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nathan Harris