Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2021-12-01
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Illustratör/Fotograf
Catharina Ullerud
Dimensioner
211 x 136 x 16 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc
ISBN
9789189409576

Dekahebdom : eller fredagsbagateller i missenträsk

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-12-01
182
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Våren 2020 flyr åtta pensionärer från pandemin. Detta är inga fogliga gamlingar som man har där man sätter dem. Alla är författare och kulturskribenter. Mot regeln om högst två timmars körning från hemmet fyller de tre bilar och drar från Skåne till Sara Lidmangården i Missenträsk. En kväll knackar det på dörren.

Dekahebdom* är en roman med invävda noveller, essäer och dikter: fredagsbagateller. Medan ramberättelsen behandlar corona-pandemin ur ett pensionärsperspektiv tar de kortare texterna upp ett flertal andra aktuella samhällsfrågor med ett gemensamt tema: utsatthet och allas lika värde.

I ramberättelsen finns glädje, humor och feelgood. I fredagsbagatellerna finns skärpa och motstånd.

* En parafras av Boccaccios Decamerone. Namnet är en sammansättning av deka , tio, och hebdomas som betyder vecka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dekahebdom : eller fredagsbagateller i missenträsk
  2. +
  3. Den vilda flykten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vilda flykten av Lauren Groff (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dekahebdom : eller fredagsbagateller i missenträsk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En pärla
    Astrid Ahlberg, 26 oktober 2022

    Den här boken av Eva Ullerud är så bra att jag beställde en hel drös att ge till släkt och vänner. Ett gäng kulturella pensionärer isolerar sig under pandemin men fortsätter skriva, var och en på sitt sätt. Varje fredag träffas de och läser upp sina alster. Skickligt hopvävt på ett sätt som visar vikten av solidaritet, medmänsklighet och självinsikt. Kan varmt rekommenderas! Enda "felet" är att den kunde varit längre.

  2. Mycket läsvärd och underhållande bok
    Holger , 23 oktober 2022

    Jag har läst Eva Ulleruds bok Dekahebdom med stor behållning. I denna bok använder sig Ullerud av ett genialt grepp för att väva samman en rad historier om pandemin, åldrandets konsekvenser, kleptomani, asylsökande m.m Ullerud låter en grupp pensionärer som består av journalister, konstnärer och poeter och som alla dessutom är författare tillbringa några månader i karantän. Där får deltagarna en i taget läsa upp en betraktelse som de skrivit och som alla har ett gemensamt tema - utsatthet och... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Eva Ullerud