Tidiga sorger (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nittonhundra (del 8)
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2003-04-01
Förlag
Lind & Co
Originalspråk
Serbokroatiska
Originaltitel
Rani jadi
Medarbetare
Lönnqvist, Barbara (red.)
Dimensioner
235 x 135 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcemf.01
ISBN
9789189538207

Tidiga sorger

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2003-04-01

Slutsåld

Det är i slutet av andra världskriget i gränslandet mellan Ungern och Serbien. Vi förs in i pojken Andis värld - ett mycket känsligt barn som upplever allt omkring sig med en smärtsam skärpa. Han är utsatt och annorlunda, men ändå en pojke som alla andra på den ungerska landsbygden. I skuggan av Förintelsen går livet vidare.

Tidiga sorger skildrar en utplånad judisk barndomsvärld med ett poetiskt språk som inte utesluter en stark känsla för vardagslivets detaljer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Danilo Kis

Recensioner i media

"Kis stil är mättat poetisk, man läser långsamt och dras oemotståndligt in i en sensibelt fångad stämningsvärld fylld av barnets diffusa känslor av hot och samtidigt av den vuxne författarens sorg över det ohjälpligt och brutalt förlorade. Det är berörande och starkt." - Aftonbladet

Övrig information

Danilo Kis Tidiga sorger ingår i klassikerserien Nittonhundra. Serien innehåller 1900-tals författare av världsklass och presenteras i ett modernt formspråk. Det är slutet av andra världskriget i gränslandet mellan Ungern och Serbien. Vi förs in i pojken Andis värld, ett mycket känsligt barn som upplever allt omkring sig med en smärtsam skärpa. Han är utsatt och annorlunda, men ändå en pojke som alla andra på den ungerska landsbygden. I skuggan av Förintelsen går livet vidare. Tidiga sorger skildrar en utplånad judisk barndomsvärld med ett poetiskt språk som inte utesluter en stark känsla för vardagslivets detaljer. Daniolo Kis (1935-1989) föddes i staden Subotica, i gränslandet mellan Ungern och Serbien. Tidiga sorger är den första delen i trilogin där också Trädgård, Aska och Timglaset ingår.