Innanförskap : autismspektrumtillståndets funktionshinder inifrån (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2009-09-01
Upplaga
300
Förlag
Värkstaden
Originaltitel
Innanförskap
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
160 g
SAB
Vlad
ISBN
9789197716116

Innanförskap : autismspektrumtillståndets funktionshinder inifrån

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2009-09-01
209
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Två böcker om livet med Aspergers syndrom (AS) har jag skrivit tidigare, Enastående och Guide i helvetet. I denna bok Innanförskap har jag fo-kuserat på hur det är att leva med ett ständigt innanförskap, innesluten och fängslad i en sarko-fag som inte går att ta sig ur. Detta innanförskap leder i sin tur till utanförskap och en livslång käns-la av att göra fel och vara fel och inte passa in i normala sammanhang.
Livet med ett autismspektrumtillstånd är kantat av svårigheter. Ännu svårare blir det när man inte får adekvat diagnos och blir föremål för olika re-noveringsprojekt med syfte att bli normal. Okunniga hjälpare och myndighetspersoner skapar inte sällan problem och svårigheter för människor med detta osynliga funktionshinder. Genom att ge autismspektrumtillståndet ett ansikte vill jag underlätta möten mellan människor som brottas med livet till följd av ett autistiskt funktionshinder och deras omgivning. Boken är riktad till dem som har funktionshindret, deras anhöriga och arbetskamrater samt personer som arbetar inom sjukvård, psykiatri, socialvård och Försäkringskassan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Innanförskap : autismspektrumtillståndets funktionshinder inifrån
  2. +
  3. Balansgång på slak lina : om att åldras med autismspektrumtillstånd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Balansgång på slak lina : om att åldras med aut... av Gunilla Brattberg (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Brattberg