Då som nu : kvarndala trädgård i tiden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kvarndala trädgård (del 2)
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2015-03-30
Upplaga
1
Förlag
ArchaeoGarden
Dimensioner
210 x 149 x 16 mm
Vikt
371 g
SAB
Qe
ISBN
9789197821780

Då som nu : kvarndala trädgård i tiden

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-03-30
195
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kvarndala trädgård på Söderslätt i Skåne var en riktig överraskning. Gömd under gräs och sly fanns en småbrukarträdgård från 1930- och 1940-talet med stenkanter, grusgångar, gamla växter och en härlig jord i köksträdgården. Under fem år har Trädgårdscirkeln på Kvarndala varsamt restaurerat bit för bit. Idag är Kvarndala trädgård en levande trädgård med många besökare, driven av ideella krafter.

Hur gör man för att på ett bra och enkelt sätt ta hand om en gammal trädgård? Hur planerar man ett trädgårdsrestaureringsprojekt med begränsade ekonomiska medel? Hur letar man fram en trädgårds historia och inventerar växter och strukturer? Boken berättar hur det hela kan gå till med exempel och praktiska råd från Kvarndala.

Under 1900-talets andra hälft försvann många växter från våra trädgårdar och med dem en stor del av kunskapen om hur man enkelt odlar och använder dem. Men idag växer intresset igen och grönsaker som jordärtskocka, majrova och bondböna har kommit tillbaka. Vår förhoppning är att boken skall inspirera fler att upptäcka vilken tillgång en gammal trädgård kan vara.

Detta är den andra boken i serien om Kvarndala trädgård. Den första gavs ut 2013 och heter Odla och äta : en receptbok från Kvarndala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Då som nu : kvarndala trädgård i tiden
  2. +
  3. Trädgårdsdesign : hemma hos Karolina på Länsmansgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsdesign : hemma hos Karolina på Länsman... av Karolina Brising (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Andréasson

  • I de dödas vilorum : Malmös begravningsplatser

    Jeanette Rosengren, Urszula Striner, Anna Andréasson

    Malmös begravningsplatser är vilorum för både levande och döda. De är gröna rum för promenader och kontemplation. Här minns vi de döda och funderar över livet. Begravningsplatserna berättar historia; om sociala strukturer, arkitektur, gravstensmod...