Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2013-09-16
Upplaga
1
Förlag
Transcenders Media
Medarbetare
Sand, Bobbi (form)
Dimensioner
200 x 130 x 20 mm
Vikt
362 g
SAB
Hc
ISBN
9789198043433

Jag är skillnad

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-09-16
155
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Maxi Delica, eller Jonathan Lindgren som han egentligen heter, är en 22-årig kille - fotomodellsnygg, med hög intelligens och ett brinnande hat. Han är sångare i Permafrost, ett band på uppgång, och börjar få status som rockikon - om än bara i industriscenens något begränsade tillvaro.

Alla älskar Maxi Delica, och lika många hatar honom. Livet är en scen och världens samlade ögon betraktar Jonathan. Eller Maxi. Men i ensamheten skallar det tomt, och pendeln svänger allt snabbare mellan depression och maniskt skapande. Det utsvävande och kaotiska livet på turnéerna och den provocerande attityden, som får människor att antingen avsky eller beundra honom, börjar ta ut sin rätt. För att inte tala om drogerna.
En kollaps är oundviklig. Men vem är Jonathan egentligen, när det blir tyst omkring honom - när strålkastarljusen slocknar och han inte längre står på en scen?

Jag är skillnad handlar om identitet och identitetsförlust, om uppblåsthet och mindervärde, om skapande, och om hatet som föds ur att inte bli sedd och älskad för den man är. Den handlar också om att med hjälp av en annan människas blick upptäcka nyanser mellan svart och vitt.

Bobbi A Sand är speldesigner och författare från Malmö. Hon älskar subkulturer, musik och att skapa saker. Utöver projektet Transcenders driver hon spelföretaget Ozma Games.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag är skillnad
  2. +
  3. Stella betyder stjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stella betyder stjärna av Bobbi Sand (kartonnage).

Köp båda 2 för 301 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag är skillnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket speciell bok med många oväntade vändningar
    Simona Roble, 2 november 2015

    Jag läste den här boken direkt efter (vad jag tror är) författarens debutroman. Kunde helt enkelt inte låta bli; "Tatuerade tårar" gav sådan mersmak. Upptäckte till min glädje att mitt omdöme om den även gällde för "Jag är skillnad". Så även om det är två helt olika berättelser blir det en hel del upprepningar här:
    Den här romanen riktar sig nog i första hand till äldre ungdomar och unga vuxna, vilket innebär att jag har lämnat den primära målgruppen bakom mig för många, många år sedan. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bobbi Sand

  • Jetlag

    Bobbi Sand

    Jonna är ihop med trygga Mattias sedan sju år tillbaka, men plötsligt blir hon förälskad i tretton år yngre Mika. Mika i sin tur är malplacerad, lever i en fantasivärld och kan inte visa sitt rätta jag för någon. I närheten av dem båda finns Adria...

  • Stella betyder stjärna

    Bobbi Sand

    Det är sommar och fjortonåriga Isa ska egentligen på ridläger, men stannar i hemlighet hemma. Utanför familjens villa blir Isa upplockad av konstnären Stella, som är på väg för att göra upp med sin familj, en gång för alla. De ger sig ut på en gal...