Det terapeutiska mötet : om relationens betydelse i psykoterapi och vardagsliv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2013-06-14
Förlag
Trialis
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
259 g
SAB
Vlbd,616.8914
ISBN
9789198110234

Det terapeutiska mötet : om relationens betydelse i psykoterapi och vardagsliv

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-06-14
323
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det här är en bok om hur man genom terapeutiska möten kan hjälpa en annan människa att finna trygghet, värde och mening.

Det terapeutiska mötet är tänkt att vara ett stöd för den som är intresserad av att bidra till en annan människas utveckling, mognad och förändring. Den riktar sig främst till psykoterapeuter men kan med behållning läsas av alla som i sitt arbete kommer i kontakt med människor som de förväntas kunna hjälpa samt av läsare som har ett intresse för personlig utveckling.
Boken utgår från psykodynamisk teori. Den fokuserar med andra ord på känslor, relationer (specifikt på terapirelationen) och på hur tidigare erfarenheter gett upphov till återkommande teman och mönster i individens liv. För även om patient och terapeut skulle vara överens om att söka lösningen på ett avgränsat problem, så finns i terapirummet under ytan bådas liv och erfarenheter, både på gott och ont. Detta förhållande kommer att i hög grad påverka hur deras samarbete kommer att utvecklas och därmed hur de lyckas i sitt gemensamma åtagande. Hela den terapeutiska processen sker genom ett mönster av prismor speglande bådas tidigare erfarenheter av att bli mötta i sina egna viktiga relationer, såväl tidiga som sena i livet.
Det här är en bok att vända tillbaka till många gånger.
Det är en bok inte bara för tanken utan också för känslan.
Nyfiket och respektfullt visar författarna hur psykoterapi på samma gång både är ett arbete och ett gemensamt mänskligt möte.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det terapeutiska mötet : om relationens betydelse i psykoterapi och vardagsliv
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det terapeutiska mötet : om relationens betydelse i psykoterapi och vardagsliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok som kan göra stor skillnad!
    Ledare och Coach, 12 april 2015

    Jag har läst många självhjälpsböcker, men om jag bara skulle välja en som har gjort störst skillnad för mig, så skulle jag välja den här! Den är skriven i en varm och medkännande ton, vilket ger läsaren hopp och glädje.

    Boken ger en spännande insikt i hur det är att sitta på "andra sidan" terapisoffan. Gyllensten skriver personligt om sina tankar kring terapi och den terapeutiska processen på ett sätt som engagerar och inspirerar mig som läsare till att söka vidare efter svar på frå... Läs hela recensionen

  2. Intressant för den som söker sig själv i denna...
    Ann-Kristin Olsson, 13 november 2013

    Intressant för den som söker sig själv i denna kaotiska tid. En bok som vi alla har glädje av. Samla sig själv och reflektera över sina agerande och hur vi handskas med livet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna