Stjärnenatt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2013-12-02
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mirando
Översättare
Anna Gustafsson Chen
Medarbetare
Franke Wikberg, Jenny (form)
Dimensioner
267 x 196 x 13 mm
Vikt
700 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198139600

Stjärnenatt

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-12-02
145
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hennes föräldrar är så upptagna med sitt och i skolan kan vad som helst hända Flickan längtar efter sin morfar. Men han är mycket sjuk och kommer snart att dö. Mitt i julaftonsnatten ringer telefonen och alla vaknar. Om det ändå bara var en mardröm, som gick att vakna upp ur, tänker flickan.

Samma natt börjar snön falla. Flickan ser ut genom fönstret och upptäcker plötsligt en pojke därute, mitt på grannens tak. Han ser så glad ut, småsjunger och tittar upp mot natthimlen och det mjuka snöfallet.

Några dagar senare börjar pojken från taket i flickans klass. Hon känner genast igenom honom, men i skolan är han alldeles tyst. Han pratar inte med någon och ganska snart börjar de andra barnen att reta honom. Flickan ser vad som händer och till sist får hon nog - all hennes ilska väller fram! Hon förvandlas bokstavligen till ett stort, rött monster och tar pojken i försvar.

Efteråt är flickan och pojken oskiljaktiga och de bestämmer sig för att rymma. När de en sen kväll lyckas smita upp på taket till ett förbiilande tåg, blir det början på en magisk färd genom ett stjärngnistrande nattlandskap. De kommer till sist fram till ett hus högt uppe i bergen, där flickans morfar tidigare bodde.

Stjärnenatt är skapad av JIMMY LIAO, en flerfaldigt prisbelönt bilderboksberättare från Taiwan. Boken har översatts till ett flertal språk och sålts i stora upplagor. Det finns även en uppmärksammad film baserad på boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stjärnenatt
  2. +
  3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stjärnenatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vacker!
    Katharina Törnqvist, 2 december 2014

    En underbar bilderbok som inte riktigt följer bilderbokens standard som vi är vana vid. Det är många sidor och många blå toner. Läs med barnen eller läs den själv som vuxen. Den ger så mycket läsglädje för alla åldrar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jimmy Liao