Tant Vildas magi (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2016-10-20
Upplaga
1
Förlag
Parus förlag
Illustratör/Fotograf
Johan Wejstål
Dimensioner
216 x 154 x 12 mm
Vikt
267 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198288520

Tant Vildas magi

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2016-10-20
69
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På stenmuren i mormors stora trädgård ligger en ovanlig nyckel och glänser i solen. När Moa och Linnea hittar den blir ingenting sig likt.

Vem är pojken med den höga hatten? Hur kan rabarberna vara lika stora som träden? En mormor som kan hjula ska väl inte flytta in på ett äldreboende? Och när hon gör det, hur får man ut henne därifrån?

"Tant Vildas Magi är en mysig, spännande och fantasifull berättelse med en härlig blandning av realism, magi och vardagsnära äventyr. Ämnen som att alla familjer ser olika ut, vänskap och åldrande är starka teman i den här boken där alla generationer får plats. Bokens omfång och lättillgänglighet i språket gör att den även passar som högläsningsbok till lite yngre barn, från årskurs ett. En riktigt härlig bok för slukaråldern och magisk realism när den är som bäst!"

Liselotte Hasselskog, Akademibokhandeln Alingsås

"Boken är lättläst och läsaren dras snabbt med i handlingen. Med små, fina penseldrag skapar författaren en realistisk, trovärdig värld där läsaren lätt kan känna igen sig. I den världen för hon in en sagovärld och skapar en berättelse med magisk realism, som känns genuin och unik... Den kan läsas av flera åldrar, men vänder sig främst till mellanstadieelever."

Anna-Karin Närkling BTJ-häftet nr 24, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tant Vildas magi
  2. +
  3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tant Vildas magi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Författaren har en mysig fantasi

    Det är en fin och spännande bok som man bara vill läsa slut direkt. Den handlar om Moa och hennes kompis Linnea som besöker Moas mormor och hennes magiska trädgård och hus. Moas mormor börjar bli rätt gammal och skröplig så Moas föräldrar vill flytta henne till ett ålderdomshem men vad de inte vet är att Moas mormor kan kliva in i en magisk värld där rabarberna är stora som lyktstolpar och där hon har både energi, sagolikt tjockt och långt hår och hon kan hjula. Inte kan hon sitta på ett ålde... Läs hela recensionen

  2. Perfekt för den som inte gillar läskiga böcker
    Kaffeläsaren, 23 januari 2019

    Tant Vildas magi är en bok som fångade sonens intresse direkt. Det är inte ofta han blir så fast i en bok som han blev i denna, det trots att det är en kapitelbok. Vanligtvis har han ett stort motstånd till böcker med mycket text. Men det är något i historien om Moa och Linnéa som fångar intresset. Det är spännande med en vanlig mormor som går med rullator ens stunden för att i nästa hjula fram i den magiska trädgården. Författaren är bra på att bygga upp spänningen. Vad finns bakom dörren? V... Läs hela recensionen

  3. För stillsamma barn med relationellt intresse.

    Boken handlar om Linnea och hennes kompis Moa som ger sig ut för att undersöka om det verkligen finns en magisk ingång till mormors trädgård -

    något mormor påstått under ett vimsigt tillfälle.

    Tillsammans hittar tjejerna ingången och träffar även där på Titus. Tummen upp för att barnens föräldrar har en variation bland relationerna, där Moa har två stycken mammor t.ex.

    Boken väcker tankar kring åldrande, t.ex hur mormor i sin magiska trädgård blir såpass mycket fris... Läs hela recensionen

  4. Ett spännande äventyr tar sin början
    Kim M. Kimselius, 9 oktober 2017

    Tänk om livet var så lätt som det verkar i Tant Vildas Magi av Emma Holmgren. Visst finns det svårigheter, men de löser man lätt med ett glas saft, eller?

    Mitt i vardagen finns det en magisk plats, där Moas mormor bor. Mormodern är gammal och glömsk och Moas föräldrar planerar att sätta henne på hem. Men Moa har sett en helt annan sida av mormor, pigg och glad och hjulandes runt i trädgården. Inte kan en sådan pigg person vara på ett åldersdomshem. Men vad är det som gör att mormoder... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Emma Holmgren