Eine slutar med blöja : en barnbok som stöd i er potträning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2018-06-18
Upplaga
1
Förlag
Mountainstar
Illustratör/Fotograf
Charlotta Bergenstjerna
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198312423
Vanliga sökord
blöjfri

Eine slutar med blöja : en barnbok som stöd i er potträning

(29 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-06-18
147
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    149
Visa alla 1 format & utgåvor
Metodstöd till boken "Potträning på 3 dagar". Många föräldrar har kontaktat oss på Blöjfri.se genom åren och frågat vilka böcker vi rekommenderar att de läser för sina barn under potträningen.

Vi har hela tiden känt att det saknats en bra pedagogisk barnbok som stöttar barnet i den stora omställningen att bli blöjfri.

Därför beslöt vi oss för att ta fram en egen, i samarbete med Linnea Almgren. Linnéa är socionom och socialpedagog med vidareutbildning i psykoterapi, och har genom sitt arbete tagit fram flera manus och pedagogiska material samt metodstöd.

För illustrationerna, som ju sätter hela tonen, arbetade vi med fina Charlotta Bergenstjerna, utbildad illustratör.

Eine slutar med blöja hjälper ditt barn att förstå de grundläggande stegen i att börja använda potta eller toalett.

Boken tar upp situationer under potträningen där ditt barn kan behöva extra stöd t.ex. när barnet ska bajsa på pottan eller vara blöjfri på förskolan. Idén är att göra Eine till en förebild för ditt barn, och visa vad han kan och hur han gör.

Eine slutar med blöja är ett metodstöd till boken Potträning på 3 dagar. De tre kapitlen är skapade utifrån metodens tre faser som potträningen är indelad i.

Boken fungerar även utmärkt fristående.

Summerat kan man säga att du som vuxen läser Potträning på 3 dagar, medan barnet läser Eine slutar med blöja

All lycka till :)

Sofia & Michael - Blöjfri.se

Linnéa Almgren - Manus

Charlotta Bergenstjerna - Illustrationer
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eine slutar med blöja : en barnbok som stöd i er potträning
  2. +
  3. Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för f... av Michael Bergenstjerna, Sofia Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Eine slutar med blöja : en barnbok som stöd i er potträning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra och fin
    edda tent traore, 18 januari 2024

    Sååå bra pedagogiskt för barnbarnet 3 år - perfekt. Gulligt tecknat.inte överpedagogiskt. Allt var bra. Barnbarnet tog till sig boken direkt vid första se ta läsning

  2. Pedagogisk och intressant för barnet
    Emma, 15 augusti 2023

    Min 18 månaders gillar Eine och boken känns som att den på ett bra sätt förklarar många viktiga moment i potträningen samtidigt som den är kul att läsa. Rekommenderas.

  3. Tråkig bok
    Helén , 30 juli 2022

    Nej, en supertrist bok. Bamses pottbok är mycket bättre. Det skulle funnits en version för flickor också. Tror att flickor har svårare att relatera när de ser en kissnödig och naken pojke.

  4. Inspirerande
    Lena Boman, 24 januari 2022

    Vår son blev så inspirerad av denna bok och efter bara någon vecka var han blöjfri. Kan verkligen rekommendera denna bok.

  5. Inspirerande för barnet
    Jenny Caillard, 13 juli 2021

    Vi har inte ens öppnat potträning på 3 dagar. Vi har bara läst Eine än så länge och vår grabb har blivit så peppad och inspirerad av den boken. Varm rekommendation.

  6. En ok bok, men kort
    anni, 3 september 2020

    För kort och för få situationer och för mycket fokus på "olyckorna", två av de tre situationerna som finns i boken innehåller kiss i byxan/golvet. Då blir fokus på att kissa på sig, inte att lyckas kissa i pottan.

  7. Bra stöd i potträningen
    Louise , 3 september 2020

    Till bra stöd för att få sonen, som ännu inte säger så många ord, att förstå att blöjan försvinner och nu kissar/bajsar du på pottan istället. Hemma, ute på lekplatsen och på förskolan. Enkla tydliga illustrationer. Sonen gillar att bläddra i boken och höra om Eine.

Visa alla 7 recensioner