Psyksystrar berättar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2019-11-14
Förlag
Exempla
Medarbetare
Gustafsson, Barbro (förf.)
Dimensioner
215 x 150 x 14 mm
Vikt
406 g
SAB
Vgp
ISBN
9789198331967

Psyksystrar berättar

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-11-14
200
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De är sex sjuksköterskor som arbetat med psykiatrisk vård under ett långt yrkesliv. De har upplevt och själva medverkat till en psykiatri i förändring - från medicinskt dominerad slutenvård till sektoriserad öppenvård. De har också upplevt och medverkat till en vårdutbildning i förändring - från lärlingssystem till högskoleutbildning i omvårdnad och vårdvetenskap.
Här berättar de personligt och reflekterande om patienter och personal, händelser och förhållanden i arbetet med och mot psykisk ohälsa, i Sverige och internationellt. Även de lidandes röster lyfts fram.
För första gången beskrivs här den psykiatriska vårdens utveckling i Sverige under det gångna halvseklet utifrån sjuksköterskors perspektiv. Boken är unik vårdhistorisk läsning. Författarnas erfarenheter och kunskaper om de mellanmänskliga relationerna är relevanta även idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psyksystrar berättar
  2. +
  3. Tillbaka till framtiden : barnkultur i dialog med vårt förflutna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillbaka till framtiden : barnkultur i dialog m... av Anette Andersson, Stefan Casta, Anna Götlind, Bengt Sandin, Eva Nordlinder (häftad).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Kvinnor på Sri Lanka : i familjen, samhället och i religionen

    Ingrid Sandin

    Under mer än tio års tid har Ingrid Sandin varit engagerad i en frivilligorganisation på Sri Lanka. I Kvinnor på Sri Lanka låter hon en grupp kvinnor berätta om sina liv och sina erfarenheter i detta fascinerande och mångfacetterade land. Ett land...