Arts and Crafts för din trädgård (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2019-04-27
Upplaga
1
Förlag
Hortensis Förlag och Trädgård
Originaltitel
Arts and Crafts för din trädgård
Medarbetare
Eklund, Staffan (foto) / Malmsköld, Rebecca (foto)
Illustratör/Fotograf
Rebecca Malmsköld, Staffan Eklund
Dimensioner
245 x 245 x 23 mm
Vikt
930 g
SAB
Qe
ISBN
9789198406023

Arts and Crafts för din trädgård

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-04-27
339
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arts and Crafts är för många av oss en välkänd stil med vackert mönstrade tapeter och tjusiga möbler. Stilen har även påverkat trädgårdskonsten i hög grad och den typiska Arts and Crafts-trädgården är både formstark och lekfull - här finns plats för hårt tuktade häckar och yviga, färgglada perennrabatter. Kontrasten mellan ordnat och vilt gör trädgården spännande och med ett enkelt och lättskött växtmaterial blir den en given plats att vara på och njuta av i vardagen.
Med inspiration från några av Arts and Crafts-rörelsens tongivande personligheter ger den här boken läsaren mängder av idéer att använda i den egna trädgården. Förlag på växter, staket och häckar varvas med konkreta tips kring trädgårdens design och funktion.
En vacker och praktisk bok för dig som vill skapa en alldeles egen Arts and Crafts-trädgård!

"I boken Arts and Crafts för din trädgård har de konstnärliga trädgårdsmästarna Rebecca Malmsköld och Staffan Eklund ambitiöst tagit tag i nämnda begrepp, tydligt förklarat dess uppkomst, innebörd och karaktärsdrag samt anpassat dess ideal till vad vi kan göra i våra svenska trädgårdar idag. I detta har de lyckats utomordentligt väl! [...] Efter bakgrundskapitlen presenteras några förgrundsgestalter för rörelsen innan karaktärsdragen pedagogiskt gås igenom och det centrala kapitlet om uppbyggnaden av trädgården följer. Boken blir därigenom snillrikt såväl en kulturhistorisk läsebok som en funktionell trädgårdsguide med goda råd samt en flora med botaniska uppgifter om lämpliga plantor. Det är en mycket gedigen och otroligt vacker bok med jättefina foton, stiliga illustrationer, charmiga vinjetter och extra allt. Språket flyter vardagligt på och listor på
både trädgårdar att besöka och litteratur att konsultera finns. Maria Tullgren Pearman BTJ-häfte nr 13, 2019."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arts and Crafts för din trädgård
  2. +
  3. Till växten : en kärlekshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till växten : en kärlekshistoria av Maja Alskog Bredberg (häftad).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Arts and Crafts för din trädgård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig och inspirerande
    Monica Eliasson, 23 februari 2024

    Underbar, inspirerande bok. Fina bilder! Har inte hunnit läsa så mycket än men det jag har läst gör att jag vill läsa mer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rebecca Malmsköld