Ofredande : en poetisk berättelse om en rättegång (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2020-09-29
Förlag
Palaver press
Medarbetare
Fredriksson, Christofer (form)
Dimensioner
205 x 160 x 5 mm
Vikt
154 g
SAB
Hc
ISBN
9789198565843

Ofredande : en poetisk berättelse om en rättegång

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-09-29
182
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ofredande är en poetisk berättelse om en kvinna med familj som lämnar sin uppväxtstad och flyttar till en småstad. I henne finns en vilja att skapa något nytt. Bland småstadens koder och gator hamnar hon i en incident och åtalas för misshandel. Rättegången blir en process om gränsen för det tillåtna, och om klass och privilegier, längtan och oro.

Maja Ljung är född 1971 i Lund, numera bosatt i Ystad. Journalist och skrivpedagog, arbetar som lärare i journalistik på Skurups folkhögskola. Hon har tidigare gett ut en reportagebok om Landskrona, medverkat i en rad antologier och skrivit texter till flera utställningar. Hon blev årets lyrikdebutant i Ordfront som ung, innan intresset för journalistik tog över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ofredande : en poetisk berättelse om en rättegång
  2. +
  3. Fru Catharina Boije och hennes döttrar - en berättelse från stora ofredens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fru Catharina Boije och hennes döttrar - en ber... av Fredrika Runeberg (häftad).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ofredande : en poetisk berättelse om en rättegång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Poesi som ger oss alla en viktig tankeställare
    Robine, 18 januari 2021

    Fängslande, gripande, tragisk, realistisk, vacker. Om hur en omsorgsfull mamma som värnar om en lugn och säker uppväxtmiljö för sina barns bästa helt plötsligt kan misstänkas för brott. Vi är nog omedvetna om att så lite kan leda till så mycket. Denna poetiska berättelse ger oss alla en viktig tankeställare.

Visa alla 1 recensioner