Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2022-07-15
Förlag
Regnbågsförlaget AB
Översättare
Lena Håkansson, Karin Johansson
Originaltitel
Ending our Escape from Love: From Dissociation to Acceptance of A Course in Miracles
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
228 g
SAB
Cn
ISBN
9789198571356

Flykten från kärleken : från dissociation till accepterande av En kurs i mirakler

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-07-15
196
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
FLYKTEN FRÅN KÄRLEKEN är baserad på tidigare opublicerade föredrag med Kenneth Wapnick där han fokuserar på temat motstånd, ett mycket vanligt problem för de som studerar En kurs i mirakler.

Motstånd ligger till grund för alla svårigheter som eleverna har att tillämpa Kursens principer om förlåtelse och att avstå från att döma. Det leder till avskildhet - eller dissociation, en slags mur inom oss som hindrar överföring av det vi läst och förstått till våra personliga liv. Med andra ord fortsätter vi att leva våra liv, arga och kritiska, i full färd med att tillfredsställa vår speciellhet.

Det är mycket viktigt att vi som studerar den här kursen ärligt betraktar detta. Vi kan betrakta det intellektuellt men framförallt behöver vi känna efter och fråga oss själva: vad är det vi gör som håller vår insikt dold så att det sanna inte lyckas genomsyra våra liv?

Den varsamma vägen till Soning börjar med erkännandet att det finns en rädsla för Soningen och även för kärleken bakom den, och fortsätter med att se utan dömande på motståndet mot valet att återvända hem. På det sättet löser vi upp muren av dissociation och kan vakna upp från egots dröm om separation.

KENNETH WAPNICK tog sin PhD i klinisk psykologi 1968 vid universitetet i Adelphi. Han var nära vän och kollega med Helen Schucman och William Thetford, de två personer som genom sitt samarbete blev den direkta drivkraften för nedtecknandet av En kurs i mirakler. Från 1973 och fram till hans död 2013 var Wapnick involverad i Kursen och skrev, undervisade och integrerade dess principer med sitt arbete inom psykoterapi. Han satt i styrelsen för Foundation for Inner Peace som publicerar En kurs i mirakler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flykten från kärleken : från dissociation till accepterande av En kurs i mirakler
  2. +
  3. Kniv : tankar efter ett mordförsök

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv : tankar efter ett mordförsök av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flykten från kärleken : från dissociation till accepterande av En kurs i mirakler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra!
    Sebastian Narváez Gruber (Umeå), 26 december 2023

    Wapnick är bäst! Hans tolkning av kursen är perfekt! Ett toppen komplement till En kurs i mirakler. Rekommenderar den starkt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kenneth Wapnick

  • Introduktion till en kurs i mirakler

    Kenneth Wapnick

    Introduktion till En kurs i mirakler ger en djupgående presentation av Kursens principer om förlåtelse och inkluderar historien om hur En kurs i mirakler kom till. Dess utgivare, Kenneth Wapnick, var en nära vän och kollega till de två personer, s...

  • En kurs i mirakler : de vanligaste frågorna

    Kenneth Wapnick, Gloria Wapnick

    Vår avsikt med att skriva den här boken är att besvara de frågor som de som studerar En kurs i mirakler har ställt ända sedan den publicerades 1976. Under de många år som vi har lärt ut Kursen har det blivit uppenbart att dess omvälvande budskap o...