Nu lagar vi : mellis, middag och sötsaker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2022-07-20
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Selin, Maria (red.) / Marklund, Mikaela (form) / Bäckman, Lisalove (foto)
Illustratör/Fotograf
Frida Hammar
Dimensioner
230 x 230 x 14 mm
Vikt
560 g
SAB
uQca
ISBN
9789198704839

Nu lagar vi : mellis, middag och sötsaker

(7 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-07-20
168
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    139
Visa alla 1 format & utgåvor
Visst är det roligt att känna att man klarar av att bjuda på något man har lagat själv! Och gott blir det ju också! I Nu lagar vi: mellis, middag och sötsaker får barnen känna sig kreativa, fria och starka i köket genom att lära sig att laga enkla goda och mättande rätter och sötsaker på egen hand. Här ryms en mängd både lättlagade, nyttiga och framför allt smarriga recept för små kockar som de kan lyckas med! Här finns också smarta tips samt lagom svåra faktatexter som berättar om matsvinn, men också om olika råvaror som broccoli, hallon och choklad. På flera ställen i boken finns förslag på hur man kan förändra recepten och tips på ingredienser som går att byta ut.

Recepten är enkla och snabba och här kan du välja att laga bland annat pösiga miniomeletter i ugn, smarrig smoothie eller pannkaksmuffins. Här finns också recept på snurrig pasta, paj, festrulle och krämiga soppor. Och vill man laga eller baka något sött är det svårt att välja mellan chokladmousse, bärkräm, koppkaka, citronsockerkaka och halloncheesecake så förslaget är att testa alltihop!

Nu lagar vi är en inkluderande kokbok för alla barn både vad gäller texter, bilder och illustrationer. Fokus ligger på smarriga, lättlagade recept med färgglada och tydliga pedagogiska steg för steg-instruktioner. Recepten, ja de är provlagade av otaliga barn för att garantera att de är logiska och enkla att följa. Och allt smakar förstås jättegott!

I Annakarin Nybergs nya bokprojekt tar hon sin genomtänkta och prisbelönta pedagogik och utvecklar den för en ny generation av små bagare och kockar. Tillsammans med Underbara Clara har Annakarin tidigare skrivit nio barnböcker med målet att stödja barns kreativitet och ge redskap och inspiration för att kunna klara mer på egen hand.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nu lagar vi : mellis, middag och sötsaker
  2. +
  3. Nu bakar vi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nu bakar vi av Clara Lidström, Annakarin Nyberg (inbunden).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Nu lagar vi : mellis, middag och sötsaker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Magisk
    Åsa, 4 december 2022

    Välskriven och pedagogisk. Den är så bra för barnen så de kan fixa mellis och godsaker alldeles själva. De älskar den!

  2. Vår nya favoritbok!
    Camilla, 22 augusti 2022

    Så inspirerande bok med fantastiska bilder! Vår nioåring kunde följa receptet på Minitårtor helt själv och bjöd resten av familjen på supergoda tårtor, snacka om stolt kille!

  3. Superfin och pedagogisk bok
    Camilla, 22 augusti 2022

    En fantastisk bok som blandar det lekfulla med en massa kloka tips! Den innehåller både enkla och lite mer avancerade recept, både maträtter och sötsaker, och allt förklaras pedagogiskt steg för steg. Fint med bilderna som stöd, det hjälper de små att klara mycket på egen hand och få självförtroendet att växa i köket. Perfekt present till sexåringen tyckte jag, men den kommer nog kunna hänga med i flera år. Så charmig bok!

  4. Rekommenderar
    Sofia, 20 augusti 2022

    Det bästa valet av kokbok för barn. Inbjuder till kreativitet och nyfikenhet när bra fakta varvas med lätta och braiga recept. Ett pedagogiskt upplägg som gör att barnen får självförtroende i köket. Att rekommendera!

  5. Härlig kokbok
    Erika, 19 augusti 2022

    Bra och varierande recept som är lätta att följa både för barn och vuxna. Fina bilder som gör att man vill laga många av recepten.

  6. Perfekt till syskonbarnen!
    Anna, 19 augusti 2022

    Jag har köpt boken till mina syskonbarn och den används flitigt. 5-åringen bakar och lagar med lite stöd från storebror på 10 som ju kan läsa. Boken är genomtänkt och pedagogisk. Så fin bok!
    Bra med både illustrationer och text. Boken ger också utrymme att pröva sig fram. Liksom fri från pekpinnar. Också bra med både maträtter, efterrätter och mellanmål. Den här blev en succé hemma hos min syster.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Annakarin Nyberg